Četvrtak, 30 Travanj 2020 10:28

Hakirali mu Facebook pa se domogli novčanih bonova u njegovo ime

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

Prijavio prijevaru

U srijedu 29. travnja 2020. policijskim službenicima je prijavio 64-godišnjak s područja Požege da mu se u prosincu 2019. putem društvene mreže javio prijatelj koji je od njega tražio novčani iznos za kupnju uređaja za što su mu potrebni bonovi prilikom čega je on kupio paysafecard bonove u iznosu od preko tisuću kuna. Naknadnim razgovorom s prijateljem utvrdio je da on od njega nije tražio nikakve bonove te da mu je profil na društvenoj mreži hakiran i da je prevaren. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Prijavio krađu

U srijedu 29. travnja 2020. policijskim službenicima je prijavio 47-godišnjak da je u petak 24. travnja 2020. u večernjim satima u Požegi u Dubrovačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz skladišta u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege otuđio više butelja vina. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.