Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 08:52

Iz policijske bilježnice donosimo: otkrivene velike šumske krađe, ponovno puno požara i pronađena mina

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje otuđenja 124 stabla

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Cernika kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 1. listopada 2019. do 20. travnja 2020. u šumi u blizini mjesta Ivandol, posjekao i otuđio 124 stabla drveta bukve, graba, hrasta, cera i klena, a u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Šumska krađa u Kuli

U razdoblju od 19. do 26. travnja 2020. u šumi u blizini mjesta Kula, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pronašao protupješadijsku rasprskavajuću minu

U petak 24. travnja 2020. oko 18 sati u mjestu Skenderovci (kod Lipika), 55-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišta pronašao jednu protupješadijsku rasprskavajuću minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rada i  koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Požar na stambenom objektu i dva na otvorenom prostoru

U subotu 25. travnja 2020. tijekom dana u blizini mjesta Poljanska, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru u kojemu je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana oko 20.45 sati u mjestu Poreč, u obiteljskoj kući u vlasništvu 56-godišnjaka zbog odbacivanja neugašenog opuška na suhu travu došlo je do zapaljenja suhe trave nakon čega se požar proširio na drvena ulazna vrata, a potom i na krovište kuće koje je nagorjelo. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedenog požara.

U nedjelju 26. travnja 2020. oko 22 sata u blizini mjesta Kantrovci, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.