Četvrtak, 10 Siječanj 2013 09:36

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NEPROPISNO UKLJUČIVANJE S PARKIRALIŠTA

U ponedjeljak, 31. prosinca 2012. godine oko 10 sati u Kutjevu, na Trgu graševine, zbog nepropisnog uključivanja u promet s obilježenih parkirališnih mjesta došlo je do sudara stražnjim stranama dva osobna automobila. Protiv oba vozača slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

 

SUKOB ZBOG GLASNE GLAZBE

U ponedjeljak, 31. prosinca 2012. godine oko 22.40 sati u Požegi, u ulici Miroslava Krleže, u hodniku stambene zgrade zbog glasne glazbe verbalno i tjelesno se sukobilo pet osoba od kojih tri pod utjecajem alkohola. Protiv njih slijedi optužni prijedlog.

U utorak, 1. siječnja 2013. godine oko 3.30 sati u Pakracu, u Bolničkoj ulici, također se sukobilo pet mlađih osoba (četiri pod utjecajem alkohola). Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA

U utorak, 1. siječnja 2013. godine pet minuta poslije ponoći u Velikoj, 79-godišnjak je, držeći u ruci pištolj koji je povlasno posjedovao, vikao na susjede revoltiran bacanjem petardi. Pištolj i streljivo su mu oduzeti, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog više prekršaja iz Zakona o oružju.

 

KOD MIMOILAŽENJA UDARIO U „GOLFA“

U utorak, 1. siječnja 2013. godine oko 17.20 sati u Podgorju nepoznati vozač je prilikom mimoilaženja nepoznatim vozilom udario u zadnji lijevi dio osobnog automobila „VW Golf“, požeških registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnjak, nakon čega je napustio mjesto događaja. Policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem i vozilom.

 

SLETJELA U PUTNI KANAL

U srijedu, 2. siječnja 2013. godine oko 5.30 sati na D-5 između mjesta i Pakrac i Omanovac. 41-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Opel Astra“, daruvarskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela u putni kanal. Vozačica, protiv koje slijedi obavezni prekršajni nalog, i dvije putnice iz vozila lakše su ozlijeđene.

 

„CLIO“ IZLETIO I PREVRNUO SE

U srijedu, 2. siječnja 2013. godine oko 6.35 sati na D-53 u blizini mjesta Vukojevica 29-godišnji vozač osobnog automobila „Renault Clio“, našičkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika i prednjom stranom udario u zemljani nasip nakon čega se vozilo prevrnulo i zaustavilo na kolniku. Protiv 29-godišnjeg vozača, koji je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

 

 

NEOPREZNOST I BRZINA

U petak, 4. siječnja 2013. godine oko 21.30 sati na D-51 u blizini mjesta Jakšić 34-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Transporter“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i udario u osobni automobil marke „VW Golf“ kojim se 33-godišnjak zaustavio na kolniku radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja ulijevo. 33-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 34-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

82-GODIŠNJAK VIKAO I GALAMIO NA AUTOPRAONICI

U petak, 4. siječnja 2013. godine oko 10.20 sati u Požegi u ulici Industrijskoj na automatskoj praonici 82-godišnjak je bez ikakvog povoda na sav glas vikao i galamio na dvojicu muškaraca starosti 37 i 60 godina izgovarajući im razne pogrdne riječi. Protiv 82-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz „Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira“ te zbog prekršaja iz „Zakona o oružju“ budući da je kod njega pronađen nož duljine oštrice 14 cm.

 

VRIJEĐALI I OMALOVAŽAVALI POLICIJU

U nedjelju, 6. siječnja 2013. godine oko 4.15 sati u Požegi u ulici Pape Ivana Pavla II prilikom kontrole prometa 27-godišnji vozač osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registracijskih oznaka, i 25-godišnja suvozačica raznim su pogrdnim riječima omalovažavali i vrijeđali policijske službenike. Budući da su oboje bili pod vidnim utjecajem alkohola i da je prijetila opasnost da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira oni su uhićeni i smješteni u posebnu prostoriju Policijske uprave. Protiv 25-godišnjakinje i 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja, ali slijedi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su napali policijskog službenika.

 

NALETIO „CORSOM“ NA OVCU

U nedjelju, 6. siječnja 2013. godine oko 14 sati u mjestu Busnovi 44-godišnji vozač osobnog automobila marke „Opel Corsa“, požeških registracijskih oznaka, udario je vozilom ovcu koja je istrčala na kolnik. Utvrđeno je da je ovce bez nadzora ostavio 61-godišnjak iz Busnova i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

UKRALI VEĆU KOLIČINU CIGARETA

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, 6./7. siječnja 2013. godine u mjestu Poljana u ulici Ljudevita Gaja nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu trgovačkog društva iz Siska te iz nje otuđio veću količinu cigareta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.