Breadcrumbs

Ponedjeljak, 10 Veljača 2020 10:21

Iz policijske bilježnice za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Prijevara

U petak 7. veljače 2020., policijskim službenicima prijavio je 35-godišnjak s područja Požege, da je početkom mjeseca veljače 2020., putem Interneta i društvenih mreža upoznao osobu kojoj je omogućio korištenje novčanih sredstava sa svog računa koja je iste podigla, a nakon toga joj je i uplatio određeni novčani iznos nakon čega mu se ista više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i protiv počinitelja podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela „Prijevara“.

Dvoje lakše ozlijeđenih, jedan pod utjecajem alkohola u prometu

U petak, 7. veljače 2020., oko 19.25 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, 24-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka prilikom vožnje nije uspjela zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao na stražnji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji vozač, a koji se zaustavio poradi propuštanja pješaka. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 31-godišnji vozač i 16-godišnji putnik, a 24-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog.

U nedjelju, 9. veljače 2020., oko 4.35 sati, u Ulici kneza Branimira u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,36 promila, upravljao motociklom marke „Suzuki“ riječkih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog.

Dvojica 47-godišnjaka narušavali javni red i mir u Požegi

U subotu, 8. veljače 2020., oko 12 sati, u ulici Vučjak u Požegi javni red i mir su vikom i galamom te međusobnim vrijeđanjem narušavali dvojica 47-godišnjaka s područja Požege. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požar na otvorenom

U nedjelju, 9. veljače 2020., oko 12 sati, nedaleko mjesta Vetovo, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru gdje je gorjela suha trava i nisko raslinje. Požar je ugašen oko 13 sati, kada je utvrđeno da je opožarena površina oko pola hektara zemljišta.