Ponedjeljak, 17 Prosinac 2012 16:19

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

STAVIO NE PRIPADAJUĆE REGISTARSKE OZNAKE

U subotu, 15. prosinca 2012. godine oko 22.30 sati u mjestu Radovanci, u prometu je zatečen 20-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom na kojemu su se nalazile ne pripadajuće registracijske pločice. Kriminalističkim istraživanjem nad vozačem utvrđeno je da je ranije te večeri na osobni automobil postavio ne pripadajuće registracijske pločice kako bi se vozilom služio u prometu. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

SLETJELA S KOLNIKA I UDARILA U PARKIRANO VOZILO

U subotu, 15. prosinca 2012. godine oko 8.20 sati u Požegi, u Sokolovoj ulici, zbog neprilagođene brzine 28-godišnja vozačica je izgubila nadzor nad teretnim automobilom „Opel Combo“, požeških registracijskih oznaka i sletjela s kolnika te udarila u bočnu stranu parkiranog osobnog automobila „Opel Vectra“, njemačkih registracijskih oznaka. Parkirani automobil je od udara odbačen ulijevo te je udario u bočnu stranu drugog parkiranog automobila „Opel Vectra“, požeških registracijskih oznaka. Prilikom odbacivanja osobni automobil je u ruku udario i 73-godišnjaka koji se nalazio između parkiranih automobila te ga lakše ozlijedio. Protiv vozačice slijedi obavezni prekršajni nalog.

U ALKOHOLIZIRANIM STANJIMA UGROŽAVALI PROMET

U nedjelju, 16. prosinca 2012. godine oko 1 sat u Kutjevu, u ulici Bana Josipa Jelačića, u prometu je zatečen 45-godišnjak kako pod utjecajem alkohola (1,76 g/kg) upravlja osobnim automobilom „Škoda Octavia“, vukovarskih registracijskih oznaka. Svega 20 minuta poslije, u Pakracu, na Trgu bana Josipa Jelačića, zatečen je 35-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom „VW Golf“, srpskih registracijskih oznaka, također pod utjecajem alkohola (1,90 g/kg). Obojica su, zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja, zadržani u posebnim prostorijama policije do otrežnjenja i protiv njih slijede optužni prijedlozi.

SLETIO U PUTNI KANAL I UDARIO U BETONSKI PROPUST ZA VODU

U nedjelju, 16. prosinca 2012. godine oko 17.40 sati u Požegi u ulici Mlinskoj 68-godišnji vozač osobnog automobila „Citroen Saxo“, požeških registracijskih oznaka, uslijed vožnje pod utjecajem alkohola (0,94 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal gdje je vozilo udarilo u betonski propust za vodu. Protiv 68-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

U ponedjeljak, 17. prosinca 2012. godine oko 7.10 sati u Pleternici u ulici Bana Josipa Jelačića 21-godišnji vozač osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registracijskih oznaka, prilikom parkiranja vozila na kolni ulaz nije poduzeo sve mjere s kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno, uslijed čega je ono izašlo na kolnik. U tom trenutku u zadnju stranu osobnog automobila udario je autobus marke „Neoplan“, bjelovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnji vozač. Protiv 21-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

„PETARDAMA“ NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR

U nedjelju, 16. prosinca 2012. godine oko 16 sati u mjestu Brodski Drenovac 38-godišnjak je na ulici aktivirao i bacio neutvrđeni broj pirotehničkih sredstava I. razreda u dvorište i pod prozor kuće 58-godišnjaka, čime je stvarao buku. Protiv 38-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.