Petak, 07 Prosinac 2012 12:23

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Udario u reklamni stup benzinske
U ponedjeljak, 3. prosinca 2012. godine oko 12.35 sati u Pleternici u ulici Mlinskoj 31-godišnji vozač teretnog vozila marke „MAN“, požeških registracijskih oznaka, kojemu je bilo pridodano priključno vozilo nije se uvjerio da bez opasnosti može skrenuti na prostor benzinske postaje, zbog čega je udario u reklamni stup i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Ozlijedio ga u kafiću
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 56-godišnjakom s područja Požege utvrđeno je da je dana 16. studenoga ove godine oko 23.55 sati u Požegi u ulici Mesničkoj u ugostiteljskom objektu zbog prijašnjih nesuglasica napao i teško ozlijedio 32-godišnjaka također iz Požege. Protiv 56-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 99. KZ-a „Teška tjelesna ozljeda“.
 
Pijanstvom ugrožavali promet
U nedjelju, 2. prosinca 2012. godine oko 2.40 sati u Pakracu u ulici Braće Radića policijski službenici su zaustavili 22-godišnju vozačicu osobnog automobila marke „Daewoo“, daruvarskih registracijskih oznaka, kojoj je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,9 g/kg.
U isto vrijeme u Grabarju u ulici Stjepana Radića zaustavljen je 57-godišnji vozač „Audia“, požeških registracijskih oznaka, kod kojega su policijski službenici utvrdili prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,47 g/kg.
Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa ugrožavanjem javnog prometa 22-godišnjakinja i 57-godišnjak smješteni su u posebne prostorije policije do otrežnjenja i protiv njih slijede optužni prijedlozi zbog prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  
 
Provaljeno u vikendicu
U razdoblju od 1. studenoga do 1. prosinca 2012. godine u Pleternici na Trgu Zrinskih i Frankopana nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u skladišni prostor trgovačkog društva iz Osijeka te iz njega otuđio električni alat. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela iz čl. 217 KZ-a „Teška krađa“.
 
Zlouporaba opojnih droga
U nedjelju, 2. prosinca 2012. godine, oko 1.50 sati u Požegi na Trgu Sv. Trojstva policijski službenici su kod 28-godišnjaka iz Požege pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane. Protiv 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 173 KZ-a „Zlouporaba opojnih droga“.
 
Bijeg s mjesta prometne nesreće
U subotu, 1. prosinca 2012. godine, oko 18.30 sati u Požegi u ulici Mlinskoj nepoznati vozač, nepoznatim vozilom uslijed nepropisnog pretjecanja udario je u bicikli koji je pretjecao zbog čega je biciklista pao na nogostup. Protiv bicikliste slijedi obavezni prekršajni nalog jer nije koristio reflektirajući prsluk i svjetla na biciklu, a policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem koji je napustio mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.
 
Dovršeno kriminalističko istraživanje
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom s područja općine Kutjevo koji je u petak, 30. studenoga 2012. godine oko 19.10 sati u Kutjevu u ulici Republike Hrvatske u vidno alkoholiziranom stanju ugrožavao javni promet krivudajući po cesti zbog čega je priveden u Policijsku postaju Pleternica. 55-godišnjak je u prostorijama Policijske postaje napao policijskog službenika i lakše ga ozlijedio zbog čega protiv njega uz optužni prijedlog za ugrožavanje javnog prometa slijedi i kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 318 KZ-a „Napad na službenu osobu“.
 
Otuđeni dijelovi traktora
U razdoblju od 29. listopada do 28. studenoga 2012. godine, u mjestu Hrnjevac iz garaže 56-godišnjakinje nepoznati počinitelj (ili više njih) skinuo je i otuđio sa traktora razne dijelove. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 217 KZ-a „Teška krađa“.
 
Otuđeni parfemi
U razdoblju od 16. do 19 studenoga 2012. godine, u Požegi u ulici Mesničkoj iz prodavaonice trgovačkog društva iz Zagreba nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je nekoliko parfema. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 216 KZ-a „Krađa“.
 
Držanje životinja bez nadzora
U srijedu, 28. studenoga 2012. godine, oko 14.45 sati u Požegi u ulici Zagrebačkoj psa, kojega je na povodcu šetala 22-godišnjakinja, napao je drugi pas njemački ovčar ugrizao ga, a potom se udaljio. Pas je od ugriza uginuo, a policijski službenici pronašli su 56-godišnjeg vlasnika njemačkog ovčara protiv kojeg slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Narušavanje javnog reda i mira
U utorak, 27. studenoga 2012. godine, oko 14 sati u mjestu Srednje Selo 60-godišnjak i 57-godišnjakinja sa jedne strane te 59-godišnjak i 55-godišnjakinja sa druge strane verbalno su se sukobili zbog izvođenja infrastrukturnih radova. Budući da su jedni drugima izgovarali razne pogrdne i uvredljive riječi na javnom mjestu protiv svih četvero slijedi optužni prijedlog.
 
Otkriven provalnik s gradilišta
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom iz Pakraca utvrđeno je da je u razdoblju od 24. do 26. studenoga 2012. godine u Lipiku u ulici Marije Terezije na gradilištu bolnice provalio u improvizirani objekt za alat i iz njega otuđio motornu pilu, bušilicu i brusilicu. Potom je ušao u objekt u renoviranju te iz njega otuđio električnu dizalicu za beton. Protiv 26-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.