Srijeda, 15 Svibanj 2019 11:05

Nepropisno mimoilaženje i brzina uzrokovali dvije nesreće

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje – u prometnoj nesreći teže ozlijeđen putnik
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, jer je 9. svibnja 2019., oko 2 sata iza ponoći, u Ulici Pavla Radića u Požegi, upravljajući osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika, pri čemu je teže ozlijeđen 19-godišnji putnik koji se s njim nalazio u vozilu. Protiv vozača slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Požegi.

Neovlašteno posjedovao drogu u Požegi
U utorak 14. svibnja 2019., policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege, u kojoj prebiva 24-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli marihuanu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

40-godišnjak narušavao javni red i mir u Požegi
U utorak, 14. svibnja 2019., oko 20.40 sati, u Ulici Stjepana Radića u Požegi, 40-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,62 promila je vikom i galamom narušavao javni red i mir. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će tijekom današnjeg dana biti uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, gdje će ga dežurni sudac saslušati.

Nepropisno mimoilaženje i brzina uzrokovali dvije nesreće
U utorak 14. svibnja 2019., oko 8.10 sati, u mjestu Bujavica (Lipik), 46-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Opel“ i 26-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“, prilikom mimoilaženja nisu ostavili dovoljno bočnog razmaka, zbog čega je došlo do sudara vozila kojima su upravljali, a koji je za posljedicu imao materijalnu štetu. Obojici vozača bit će izdani prekršajni nalozi zbog nepropisnog mimoilaženja.

Oko 15.10 sati na cesti između Gradca i Ćosinca (Pleternica), 44-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine (kolnik mokar i sklizak, nizbrdica), vozilom je sletjela s kolnika u putni kanal, te udarila u prometni znak u vlasništvu Županijske uprave za ceste. Njoj će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Požar na kući
U utorak, 14. svibnja 2019., oko 18.30 sati, u Podgorju, zbog za sada neutvrđenog razloga, došlo je do požara u obiteljskoj kući u kojoj prebiva 40-godišnjak. Požar je ugašen oko 19.15 sati, kada je utvrđeno da je izgorio namještaj u prizemlju kuće, odnosno nastala materijalna šteta.
Podsjećamo – u ovom tjednu nadzor autobusa i teretnih vozila, ciljana akcija u četvrtak 16. svibnja 2019.
Kako smo ranije najavili, tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 13. do 19. svibnja 2019., na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor teretnih automobila i autobusa, dok će policijski službenici sutra 16. svibnja 2019., pojačano provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa na području PU požeško-slavonske.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.