Breadcrumbs

Utorak, 23 Travanj 2019 10:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Prijevara u Pakracu

U ponedjeljak 22. travnja 2019., policijskim službenicima prijavila je 76-godišnjakinja s područja Pakraca, da je u mjesecu studenom 2018., s 47-godišnjakom, također s područja Pakraca, ugovorila građevinske radove koje mu je unaprijed platila, dok on iste do današnjeg dana nije izvršio, te se smatra prevarenom. U svezi navedenog, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica vezanih za kazneno djelo „Prijevara“.

44-godišnjaku otuđeni predmeti u Vidovcima

U petak, 19. travnja 2019., policijskim službenicima je prijavio 44-godišnjak da mu je u razdoblju od 5. do 12. travnja 2019., u Vidovcima, u ulici Orljavskoj, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz garaže i dvorišne zgrade otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Provaljeno u dva stana i obiteljsku kuću

U petak 19. travnja 2019., u dopodnevnim satima u ulici Njemačkoj u Požegi, u stambenoj zgradi, nepoznati počinitelj (ili više njih), pokušao je provaliti u stan u vlasništvu 40-godišnjakinje, nakon čega je provalio u stan 30-godišnjakinje iz kojeg je otuđio nakit. Istoga dana, provaljeno je i u obiteljsku kuću u Ulici bana Josipa Jelačića u Pleternici, u vlasništvu 58-godišnjaka iz koje je također otuđen nakit. Policijski službenici tragaju za počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim i 23-godišnjim hrvatskim državljanima, koje se sumnjiči da su u nedjelju, 21. travnja 2019., oko 11 sati, iz obiteljske kuće u vlasništvu 87-godišnjaka u ulici Zrinskoj u Požegi otuđili novac. Protiv njih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Kod 20-godišnjaka u Požegi pronađena marihuana

Policijski službenici su u nedjelju, 21. travnja 2019., oko 17 sati, u Požegi u ulici Osječkoj, zatekli 20-godišnjaka kod kojeg su pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Pojačani nadzor prometa, prometne nesreće i zatečeni pod utjecajem alkohola

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 77 prekršaja, od čega se ističu 14 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 33 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 9 nisu koristila sigurnosni pojas i 3 su upravljala za vrijeme izrečene zabrane upravljanja.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,57 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 91 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koja je višestruki počinitelji prekršaja, koji je ranije prijavljivan za prekršaje brzine.

Ukupno je tijekom vikenda zabilježeno 7 prometnih nesreća, od kojih su 4 za posljedicu imale ozlijeđene sudionike i tri materijalnu štetu. U nesrećama je jedan sudionik teško i njih pet lakše ozlijeđeno.

Uz navedeno, tijekom nadzora prometa zatečena su četiri vozača na području Kaptola, Badljevine, Vidovaca i Pleternice koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola, te su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Dva narušavanja javnog reda i mira

U petak 19. travnja 2019., u popodnevnim satima u ulici Cerničkoj u Požegi, javni red i mir je vikom i galamom narušavao 62-godišnjak, a u subotu 20. travnja oko 3 sata ujutro, u ugostiteljskom lokalu u Ulici Svetog Florijana u Požegi, javni red su narušavali 30-godišnjak i 33-godišnjak i to na način da su se verbalno, a potom i tjelesno sukobili. Protiv njih slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Pleternici

U subotu, 20. travnja 2019., na području Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima pušku, 49 lovačkih patrona i 227 komada ostalog streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Požar na traktoru i zgradi u Orljavcu, te otvorenom u Požegi

U subotu, 20. travnja 2019., oko 15 sati, u Orljavcu, zbog kvara na električnim instalacijama došlo je do samozapaljenja traktora marke „IMT“ u vlasništvu 77-godišnjakinje, koji se proširio na gospodarsku zgradu u kojoj se isti nalazio. Požar je ugašen oko 15.50 sati.
Istoga dana, oko 20.50 sati, u ulici Frankopanskoj u Požegi, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru – divljoj deponiji smeća prilikom čega je gorjelo odbačeno smeće. Požar je ugašen oko 22 sata, kada je utvrđeno da je opožaren manji prostor.

U Pakracu bicikl bez vlasnika

U ponedjeljak 22. travnja 2019., policijski službenici su u ulici Bolničkoj u Pakracu, pronašli ostavljen i neosiguran od krađe bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „Capriolo“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.