Petak, 20 Travanj 2018 10:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u rujnu 2017., počinio kazneno djelo „Iznude“, na štetu 41-godišnjakinje s područja Brestovca. Protiv 42-godišnjaka slijedi posebno izvješće državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

Kazneno djelo Iznude čini onaj tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili drugoga da što učini, ne učini ili trpi na štetu svoje ili tuđe imovine.

Teška krađa provaljivanjem u Vetovu

U vremenskom razdoblju od 13. do 19. travnja, nedaleko mjesta Vetovo, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikend kuću u vlasništvu 28-godišnjaka, iz koje nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

19-godišnjaku otuđen plug i razni alat u Imrijevcima

U srijedu, 19. travnja, policijskim službenicima prijavio je 19-godišnjak s područja Čaglina, da mu je u razdoblju od 17. do 19. travnja ove godine, iz dvorišta u Imrijevcima nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio plug i razne alate. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Vozeći neprilagođenom brzinom, pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole izazvao nesreću u Požegi

U četvrtak, 19. travnja, oko 16.30 sati, u ulici Frankopanskoj u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 27-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0.98 promila i prije stjecanja prava na upravljanje   upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, te zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do udara prednjim djelom vozila kojim je upravljao u stražnji dio osobnog automobila marke „Dacia“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 53-godišnjakinja koja je smanjila brzinu kretanja zbog skretanja.

Protiv 27-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine, upravljanja prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola za što će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 7 500 kuna.

Nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil u Požegi

U četvrtak, 19. travnja 2018., u popodnevnim satima u Ulici Republike Hrvatske u Požegi, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Škoda“ u vlasništvu 67-godišnjaka, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska