Srijeda, 28 Ožujak 2018 10:16

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati počinitelji u Požegi oštetili Audi i Fiat

U utorak, 27. ožujka, u vremenskom razdoblju od 6.55 do 15 sati u ulici Županijskoj u Požegi, na parkiralištu, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Audi“ u vlasništvu 35-godišnjakinje, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Istoga dana u jutarnjim satima u ulici Njemačkoj u Požegi na parkiralištu trgovačkog centra, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Fiat“ u vlasništvu 68-godišnjaka, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o ovim događajima kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Narušavanje javnog reda i mira u Donjoj Obriježi

U utorak, 27. ožujka, oko 17 sati, u mjestu Donja Obrijež, u dvorišnom prostoru vidljivom s ulice, 65-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0.58 promila nakon verbalne prepirke s 55-godišnjakinjom je istoj zadao jedan udarac glavom u predjelu nosa. Protiv 65-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U utorak, 27. ožujka, na području Čaglina, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 82 komada streljiva, 36 detonatorskih kapsli i 4 ručne bombe koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer. Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja - poručuju iz PU požeško-slavonske.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska