Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 12:20

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dovršena tri kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u 2016. godini, prijavio gubitak vozačke dozvole zbog izdavanja nove, iako je znao da ju je zamijenio kod nadležnih tijela u Republici Njemačkoj za njemačku vozačku dozvolu. Protiv 75-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Isto tako, dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike, kojeg se sumnjiči da je u ožujku 2018., počinio kazneno djelo Iznude, na štetu 51-godišnjaka s područja Požege. Protiv 23-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela Iznude.

Kriminalističko istraživanje dovršeno je i nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u petak 23. ožujka 2018., počinio kazneno djelo Teške krađe, na štetu pravne osobe s područja Požege. Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Teške krađe.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 20-godišnjak

U petak 23. ožujka 2018., godine oko 23.55 sati u ulici Majdanskoj u Vetovu, 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom sletio sa istoga i udario betonski temelj i metalnu ogradu u vlasništvu 71-godišnjakinje. 20-godišnjak je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu i bit će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

55-godišnjak i 67-godišnjak pod utjecajem alkohola sletjeli vozilima s kolnika

U subotu 24. ožujka 2018., oko 17.40 sati, na cesti između mjesta Skenderovaci i Požeški Brđani, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je došlo do slijetanja vozila s kolnika. 55-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1.25 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine (zavoj) vozilom je sletio s kolnika. 55-godišnjaku bit će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja vožnje neprilagođenom brzinom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Istoga dana oko 18.15 sati u ulici Mlinskoj u Požegi, kod skretanja za mjesto Alagince, 67-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1.18 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog skretanja (zavoj) vozilom je sletio s kolnika. 67-godišnjaku bit će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog skretanja i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Zbog nepoštivanja prednosti prolaska prometna nesreća u Požegi

U nedjelju, 25. ožujka oko 10 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Sokolove i Matice Hrvatske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 35-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka i oduzela je prednost prolaska 18-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Audi“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Istoj će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U nedjelju, 25. ožujka 2018., u popodnevnim satima u ulici Industrijskoj u Požegi na parkiralištu, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Mazda“ u vlasništvu 19-godišnjaka, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola u Pakracu i Požegi

U nedjelju, 25. ožujka 2018., oko 3.50 sati iz ponoći, u Ulici hrvatske policije iz Domovinskog rata u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ daruvarskih registarskih oznaka.

Iste noći oko 4.15 sati, u Ulici Miroslava Kraljevića u Požegi policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 19-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 0,97 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Narušavanja javnog reda i mira u Pakracu i Požegi

U subotu, 24. ožujka 2018., oko 2 sata iza ponoći, u ugostiteljskom objektu u Ulici Hrvatskih velika u Pakracu, dvojica 33-godišnjaka su bez ikakvog povoda tjelesno napali 26-godišnjaka i pri tome mu zadali više udaraca rukama i nogama. Protiv istih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istoga dana oko 22.00 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Dr. Franje Tuđmana u Požegi, 31-godišnjak je bez ikakvog povoda narušavao javni red i mir vikom i galamom u ugostiteljskom objektu, da bi nakon toga zajedno s 32-godišnjakom izvan lokala došao u verbalni a potom i tjelesni sukob naguravanjem. Protiv istih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U petak, 23. ožujka 2018., na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 220 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja. U subotu, 24. ožujka 2018., na području Vetova, također osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 2 topnička streljiva, 10 detonatora i 1 upaljač za protu oklopnu minu koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska