Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 11:01

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavali javni red i mir

U petak, 3. studenoga, oko 10.25 sati, u Požegi, u Ulici dr. Franje Tuđmana, 21-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 55-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 4. studenoga, oko 11.30 sati, u Pleternici, u Ulici fra Kaje Adžića, u dvorištu, 78-godišnjak je vikao na 17-godišnjaka i 64-godišnjakinju. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Zapalio se kombajn u Kukunjevcu

U petak, 3. studenoga, oko 14.30 sati, u mjestu Kukunjevac, u Kolodvorskoj ulici, za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova, a uslijed pregrijavanja motora te zapaljenja ulja došlo je do požara na kombajnu kojim je upravljao 74-godišnjak.

Zbog kvara na električnim instalacijama izbio požar na dvorišnoj zgradi

U nedjelju, 5. studenoga, oko 18.15 sati, u Novom Selu, u Ulici Hrvatskih dragovoljaca, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na dvorišnoj zgradi u vlasništvu 58-godišnjaka.

Istoga dana, oko 19.35 sati, u Lipiku, Trg kralja Tomislava, u objektu u vlasništvu trgovačkog društva iz Lipika, uslijed kratkog spoja došlo je do požara na električnoj instalaciji.

Ugrožavali javni promet

U subotu, 4. studenoga, oko 19.40 sati, u Brestovcu, u Požeškoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 52-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, novogradiških registarskih oznaka. 

Istoga dana, oko 23.30 sati, u Požegi u Sokolovoj ulici, zatečen je 36-godišnjak koji je upravljao neregistriranim traktorom pod utjecajem alkohola od 1,83 promila. 

U nedjelju, 5. studenoga, oko 2.15 sati, u mjestu Mihaljevci, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,36 promila upravljao 39-godišnjak.

Istoga dana, oko 2.45 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, 45-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, udario je vozilom u prometnu signalizaciju koja se nalazila na prometnom otoku ispred kružnog toka. On je napustio mjesto događaja no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Golo Brdo te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Jakšiću.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska