Subota, 04 Studeni 2017 19:51

Policija najavljuje stroge kontrole alkoholiziranosti vozača u dane Martinja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Već od večeras policijski djelatnici Policijske uprave Požeško-slavonske krenuli su sa pojačanom kontrolom prisutnosti alkohola i droga kod vozača. Kontrole će se odvijati na nekoliko punktova sve do iza proslava Martinja, a mediji su nazočili početku kontrole u Požegi.

- Povodom proslava Martinja policija će od ovoga tjedna pojačano nadzirati vozače pod utjecajem alkohola ali i droga. nalazit ćemo se na mjestima gdje se statistički pokazalo da je veći broj prometnih nesreća koje su se dogodile zbog utjecaja alkohola. Upućujemo apel vozačima koji će prisustvovati proslavama Martinja, da ipak odrede nekoga tko će biti trijezan to veće i sudjelovati u prometu bez imalo alkohola, iako je dozvoljeno do 0,5 promila. Nastojimo da te proslave budu i prođu dostojanstveno - istakao je voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU, Zvonimir Lukačević.

Inače na području PU požeško-slavonske u proteklih deset mjeseci svaka šesta prometna nesreća dogodila se zbog utjecaja alkohola kod vozača. To su često koncentracije i preko 1,5 promila, što sigurno nisu sigurna stanja za upravljanje vozilom. Te nesreće u pravilu su s teško ozlijeđenim osobama i smrtnim posljedicama. Kazne su od 700 do 15.000 kuna ili kazna zatvora ovisno o koncentraciji alkohola. Vozači koji se u kontroli prometa uhvate s tim koncentracijama alkohola svakako idu na triježnjenje u policijske postaje.