Utorak, 20 Prosinac 2016 14:23

Prikupili 173 paketića „zdravlja“ vrijednih 300 kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

USPJELA JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA „ČAJ ZA MALOG ZMAJA“ -

POŽEGA – Na kraju vrlo uspješne akcije koju su organizirali, Centar za socijalnu skrb Požega, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i Gradska knjižnica i čitaonica Požega, u koju su se uključili dječji vrtići, osnovne i srednje škole te brojni građani u potpunosti je uspjela, a o tome su organizatori podnijeli izvješće na tiskovnoj konferenciji. Ukupno je skupljeno poklona u vrijednosti oko 50.000,00 kn.

- Kako je ova akcija potpuno volonterska zasluge za ovakav uspjeh idu svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos. Tako veliko hvala vama novinarima koji ste nas popratili u kontaktu prema građanima,osigurali nam vrijeme i prostor u vašim medijima.Veliki doprinos akciji su dali učenici koji su izradili prigodne božićne čestitke i bedževe za građane. Kako je odaziv bio veći od očekivanoga tijekom akcije se javio problem sa prostorom tako da se zahvaljujemo i HGK koji su brzo uskočili i osigurali nam prostor za pakiranje paketića i današnju tiskovnu konferenciju – istakla je voditeljica akcije Dinka Caha te dodala kako je odaziv građana bio velik uspjeli su u naumu i ovo predblagdansko vrijeme olakšati zdravstvene poteškoće i ojačati imunitet obitelji s djecom koja žive u uvjetima siromaštva. Akciju smo proširili na cijelu obitelj u kojem se nalazi dijete predškolske dobi. Ukupno je tako obuhvaćeno 173 djece. To bi konkretno značilo da će svako dijete dobiti paket u vrijednosti do oko 300,00 kn.
Pokušati ćemo snage usmjeriti na to da javnozdravstvena akcija Čaj za malog zmaja postane tradicionalna akcija naše zajednice, jer to je pravo bogatstvo i uspjeh ove akcije tako da se svima zahvaljuju.

- Zahvalili bi se građanima koji su donosili do 14 prosinca najčešće u prostorije Gradske knjižnice donosili poklončiće za male zmajeve. Puno roditelja sa djecom se odazvalo i djecom donijelo poklon za one koji žive u uvjetima siromaštva.
Skupili smo svega optimalno – nekako bi možda izdvojili da je najviše bilo četkica i pasta za zube.
- Hvala učenicima osnovnih i srednjih škola OŠ Pleternica, A.Kanižlića, Kempfa, Obrtnička, Katolička OŠ i Katolička Gimnazija, te djeci DV Cvjetna Livada, Velika iL.Mandić.
- Pčelarska udruga Zlatna dolina donirala je teglu meda za svako predškolsko dijete koje živi u uvjetima siromaštva
- Pozitivno iznenađenje cijele akcije su zaposlenici ustanova koji su se unutar sebe organizirali i donijeli nam vrijedne velike kutije pune traženih poklona. Hvala tako zaposlenicima Grada Požege, HZZ, Kaznionice, PU Požeško-slavonske, HZMO, ZZJZ, Hitnog prijema OŽB Požega, Veleučilišta, AC Bošković

Veliki je angažman dao Dom zdravlja u prikupljanju poklona i organiziranju edukativnog dijela ove akcije gdje su veliki angažman dale i dr.Zečević i dr. Kovačević koje su pripremile kratku prezentaciju roditeljima. Prezentacija o učinkovitim metodama ublažavanja simptoma prehlade i gripe te oralnom zdravlju će se održati u sklopu predaje paketića na tri lokacije (Pleternica, Čaglin i Velika )
U HGK Županijskoj komori Požegase odvija predzadnja faza akcije Čaj za malog zmaja. Ovdje učenici OŠ A.Kanižlića u sklopu sata građanskog odgoja pomažu u sastavljanju personaliziranih paketića. PaketićI se sastavljaju obzirom na dob djeteta i veličinu obitelji.