Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 10:08

Prikupili 10.000 kuna za malu Leonoru Puščenik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

6. HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT BISERNICE I PRIJATELJA -

POŽEGA - Hvale vrijednu akciju koju su prije šest godina, skromno započeli članovi požeškog Tamburaškog sastava Bisernica, nastavili su i pretvorili u tradiciju koju Požežani podržavaju u velikom broju.

Pozitivne emocije i glazba ispunili su dvoranu Glazbene škole za djevojčicu Leonoru, koncertom “Nek te ovaj Božić na nas podsjeti”. Na inicijativu Lea Matijevića i „Bisernice“ okupili su se na humanitarnom koncertu tamburaški sastavi „Veličke legende“, „Žute dunje“, „Posegana“, „Garavuše“, „Zlatna dolina“ te Berny i od srca zasvirali svima koji su svojim dolaskom odlučili pomoći.

- Zahvaljujem svim izvođačima koji su besplatno došli pomoći plemenitoj akciji, posebno inicijatoru Leu Matijeviću, kojega pamtim kao dječaka u osnovnoj školi. Hvala mu za sve što radi, za toplinu i dobrotu koju od 2012. godine pred svaki Božić pokazuje ovakvim humanitarnim koncertima - rekao je na kraju koncerta gradonačelnik Vedran Neferović, zahvaljujući svima na dolasku i pomoći obitelji Puščenik te uz želju za sretan Božić i novu 2017. godinu. 

Leonora Puščenik djevojčica je koja se liječi se od rijetke metaboličke bolesti na KBC “Rebro”. Koncertom „Nek te ovaj Božić na nas podsjeti“ prikupljeno je oko 5.000 kuna od ulaznica, a gradonačelnik je svojom odlukom dodao još toliko. Novac je namijenjen troškovima za liječenje sedmomjesečne Leonore, čiji roditelji su nezaposleni. Kako je rekao gradonačelnik Neferović, Grad će i dalje pomagati i pokušati olakšati život ove obitelji. Koncert je organizirala Turistička zajednica Grada Požege uz potporu Grada.

Tekst/foto: Tena Protić