Četvrtak, 01 Rujan 2016 10:46

Koncerti Big Banda Požega, Green house banda i Zdenke Kovačiček

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ČETVRTA VEČER AUREA FESTA U POŽEGI – JAZZ VEČER -

POŽEGA - Požeški Trg sv. Trojstva ove četvrte večeri bio je prepun, sa nekoliko tisuća posjetitelja, koji su došli pogledati i poslušati četvrtu večer sedmodnevnog Aurea festa koja je bila posvećena jazz-u. Uz nešto što se ne može vidjeti i čuti svaki dan, posjetitelje je posebno privukao koncert već nadaleko poznatog Big banda Požega, koji i inače puni sa svojim koncertima, i više dana uzastopce.

Big band Požega svira već nekoliko godina pod umjetničkim ravnanjem i vodstvom Zvjezdana Marjanovića Zvekija, a zaista pravo glazbeno umijheće pokazalo je dvadesetak glazbenika koje okuplja. Uz njihovu svirku kao solisti su nastupili Vlatka Kopić tena, Jelena Korov i Damjan Pirović iz Velike već poznat domaćoj publici. Izveli su desetak popularnih melodija na oduševljenje zaista brojne publike.

U nastavku programa, drugi dio večeri bio je rezerviran za nastup poznatog Green house banda iz Zagreba, te vječne dive domaćeg jazz-a Zdenke Kovačiček. Ona je izvela brojne poznate domaće i svjetske evergrine pokazavši veliki raspon glasa i donijevši izuzetan umjetnički dojam tako da je na njene izvedbe malo tko od gledatelja ostao ravnodušan. Na kraju je i one najupornije posjetitelje počastila s nekoliko pjesama Janis Joplin.

Tekst/foto: Vladimir Protić