Utorak, 30 Kolovoz 2016 14:38

Nagrađujemo najljepši izlog u slavonskom štihu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA POKREĆE NATJEČAJ ZA NAJUREĐENIJI IZLOG I POSLOVNI PROSTOR ZA VRIJEME AUREA FESTA -

POŽEGA – Jednu dobru akciju i hvale vrijedan projekt, a to je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki i ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala, naprosto su ukinuli. Zar nikome nije stalo da nam grad u vrijeme festivala bude uređen, dostojno danima našeg festivala, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi. Sve je to tako bilo unazad dva desetljeća, pa i više, kada su se ukrašavali i uređivali izlozi, provodilo ocjenjivanje i nagrađivani najljepši. Bilo je to u jednom vremenu i pravo natjecanje, gdje su se uključivali svi članovi jednog kolektiva, a onda je to naprasno prekinuto dolaskom Aurea festa, kao da njima nije stalo do tradicije i lijepog grada.

- Godinama sam bio član komisije za ocjenu izloga, ujedno kao urednik tjednika Kronika sam i fotografirao sve uspješne izloge i to objavljivao na stranicama Kronike i našeg portala. Smatrao sam da ako je došla neka nova uprava u grad, festival, turističku zajednicu, da neće ukidati nešto je je dobro, što je pozitivno, što nam treba, nego da će to nagrađivati. Već prve godine kada je Natječaj za najljepši izlog ukinut, građani, tvrtke, trgovine, ugostiteljski lokali su nastavili uređivati izloge i zvali nas, kada dolazite ocjenjivati, kada će te fotografirati naše uspješne uratke. No od toga nije bilo ništa i ja sam i sam „prihvatio“ objašnjenje da su organizatori festivala u silnoj strci na to zaboravili. No kad se to unatoč mojoj primjedbi TZ grada Požega, ponovilo i druge godine, pa bez ikakvog objašnjenja i ove godine, bilo mi je jasno da im nije stalo do toga, iako jedan takav natječaj i nagrađivanje rade gotovo svi gradovi u Slavoniji, za vrijeme svojih smotri, vezova, jeseni, festivala. Oni se ne stide svoje baštine, dapače oni ju stavljaju na najljepša i najistaknutija mjesta, oni se time ponose – ističe urednik tjednika Kronika, Vladimir Protić, pojašnjavajući zašto je odlučio da će redakcija Kronike provesti natječaj, ocjenjivanje i novčano, te sa priznanjima nagraditi najbolje uspješne. Pojašnjava kako ga zaista žalosti što se tako bezprizorno ponaša rukovodstvo festivala i TZ, a još više što brojni naši Požežani i dalje uređuju svoje prostore, a to ostane bez ikakvog odjeka. Njihov odgovor je uvijek, pa mi želimo da naša Požega za naš festival bude najljepša.

Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve koji su ove godine, i bez posebnog poziva, uredili svoje izloge i poslovne prostore da se prijave na broj mob: 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u subotu u dopodnevnim satima od 9 – 12 sati. Prilikom obilaska svim učesnicima će biti podijeljene zahvalnice za sudjelovanje u akciji, te biti obaviješteni o mjestu i vremenu uručenja novčanih nagrada i Priznanja. Svi koji su nakon ove iskazane nebrige, odustali od uređivanja svojih izloga, mogu to učiniti u sljedećim danima, do subote i prijaviti se za učestvovanje u akciji „Uredimo svoju Požegu“. Sve njih će također obići komisija i uključiti ih u konkurenciju za nagradu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska