Srijeda, 20 Travanj 2016 09:49

Prvo mjesto u scenskom izrazu i plasman na državno

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

USPJEH ĐAČKOG DOMA NA 41. REGIONALNOJ DOMIJADI U PAKRACU -

PAKRAC - Đački dom iz Požege i ove je godine sudjelovao je na regionalnoj Domijadi. Ovo natjecanje učeničkih domava iz Slavonije događalo se u Pakracu, a na njemu je u kulturnim i sportskim aktivnostima sudjelovalo ukupno sedam domova.

domijada pakrac2016 048Đački dom Požega osvojio je prvo mjesto kategoriji scenskog izraza sa scenskom igrom „Babe“ koja je autorski rad domskih učenika. Voditeljica dramske sekcije je prof. Dubravka Mijatović. U igri su glumili Ana Simić, Agneza Bukić, Ivona Zednik, Valentina Matić, Nensi Antunović, Andrea Tkalčec, Katarina Bošnjaković i Daniel Marjanović koji su pobjedom stekli pravo sudjelovanja na državnoj Domijadi koja će se održati u Rovinju. Prof. Mijatović je vodila i glazbenu sekciju koja je u glazbenom izrazu osvojila treće mjesto. Treće mjesto su osvojili i učenici s rukotvorinom, a vodila ih je prof. Gabriela Polak Galić.

U sportskom dijelu odbojkašice Đačkog doma su osvojile drugo mjesto, a vodio ih je ravnatelj Josip Matuha uz vanjskog suradnika prof. Dumančića. Šahisti su osvojili treće mjesto, a voditeljica je bila prof. Vesna Ćorluka.

Tekst: A. Protić Foto: Đački dom Požega