Srijeda, 30 Kolovoz 2023 09:19

S mnoštvom lijepih uspomena iz Baške se vratila posljednja skupina učenika

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Nakon nekoliko godina pauze, ove godine objekt u vlasništvu Grada Požege je adaptiran i prilagođen za ljetovanje učenika osnovnih škola. U 8 turnusa po 8 dana, u odmaralištu je ljetovalo ukupno 324 učenika, a u skladu sa socijalnim programom Grada Požege i odlukom Županije, omogućeno je besplatno ljetovanje za 17 učenika slabijeg imovinskog statusa s područja Grada i 22 učenika s područja Požeško-slavonske županije. Prijevoz za učenike je organizirao Grad Požega te je za sve učenike bio u potpunosti besplatan.

Pod stručno-pedagoškim vodstvom učitelja i kineziologa u svim skupinama organizirani su sportsko-rekreativni sadržaji, kreativne radionice, animacijski sadržaji, izleti te brojne druge aktivnosti na sreću i zadovoljstvo najmlađih gostiju. Učenici su bili smješteni u novo opremljenim šesterokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, a na korištenju im je bio dostupan i zajednički dnevni boravak s mnoštvom zabavnih sadržaja. Smjeha i dobre zabave nije nedostajalo, a proslavilo se i desetak rođendana, uz tortu – naravno!

Za sljedeću godinu planira se raniji početak i kasniji završetak sezone kroz mogućnost organizacije škole u prirodi te će nastojati u ljetovanje uključiti sportske udruge i umirovljenike. Lijepe uspomene naših osnovnoškolaca donosimo u fotogaleriji.