Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 08:24

Nacionalna izložba pasa u Požegi okupila izlagače iz osam država

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Nakon dugogodišnje stanke, prošle godine je po prvi put u Požegi održana izložba pasa CAC-HR, a prošlogodišnja posjećenost dala je organizatorima, Kinološkoj udruzi Požega, vjetar u leđa za organizaciju i ovogodišnjeg izdanja. Jedinstveni događaj u Požegi okupio je izlagače iz cijele Hrvatske, ali i brojnih drugih zemalja pa su tako natjecatelji doputovali iz Finske, Austrije, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako navodi predsjednik udruge organizatora Danijel Gelenčir, nadasve originalna izložba s međunarodnim prizvukom, okupila je 78 različitih pasmina i ukupno 229 pasa čije je ocjenjivanje bilo u rukama eminentnih kinoloških sudaca, Jasminke Knežević iz Osijeka, Zlatka Kraljića iz Koprivnice, Ivice Boškovića iz Osijeka i Radovana Mazalice iz susjedne Bosne i Hercegovine.

- Iznimno mi je zadovoljstvo što vas danas mogu pozdraviti ispred Hrvatskog kinološkog saveza i zahvaliti Kinološkoj udruzi Požega, Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji što su nas danas ugostili na ovom predivnom terenu. Vama svima želim predivan dan u duhu prijateljskog kinološkog nadmetanja  - rekao je delegat Zoran Hes ispred Hrvatskog kinološkog saveza.

U ime Grada Požege, zahvalu i čestitke organizatorima uputio je zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević. - U ime Grada Požege zahvaljujem i čestitam organizatoru, Kinološkoj udruzi Požega i dvojici vrijednih entuzijasta, gospodinu Korovu i Gelenčiru na sjajnoj organizaciji. Želim svima jedan ugodan dan, a pogotovo našim izlagačima i njihovim ljubimcima da danas budu u punoj kondiciji kako bi se u pravom svjetlu mogli predstaviti našim sudcima.

Otvorivši nacionalnu izložbu, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha prenio je pozdrave županice Jozić i čestitke organizatorima na drugom izdanju nakon niza godina. - Čestitke organizatorima na ovoj izložbi koja je ponovno u Požegi i koristim priliku da svim gostima u našem gradu i našoj županiji zaželim lijepe trenutke sa željom da iskustva koja će ponijeti s ove izložbe oplemene njihov rad i ljubav prema psima, ljubimcima i njihovim prijateljima, a sudcima želim uspješan dan u njihovom teškom zadatku.

U ime sudaca, izlagačima se obratio Ivica Bošković, međunarodni kinološki sudac i član Kinološkog društva Osijek, osvrnuvši se na tim sudaca sačinjen od imena s dugogodišnjim iskustvom u kinologiji. Sudci nacionalne izložbe nisu imali ni malo lak zadatak, a nakon ocjenjivanja po krugovima i razredima pasa dodijeljene su nagrade za one najuspješnije prema zadanim kriterijima.

Uručena je i posebna nagrada za najljepšeg psa izložbe koju je ponio pas pasmine šnaucer patuljasti crni imena MIRTA'S HAUS J'ADORE DANSER, drugo mjesto pripalo je psu pasmine njemački ptičar kratke dlake imena WILMA VON GORDIBONAS, dok je treće mjesto u kategoriji najljepšeg psa izložbe zaslužio pas RAFAEL ' IZ VOLZHSKOY SERENADY pasmine Pudl Toy.