Utorak, 06 Listopad 2020 15:57

Najavljen Narančasti alarm za najveći dio zemlje za sutra 7. listopada

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

CIVILNA ZAŠTITA RH POZIVA NA OPREZ  -

Za sutra 7. listopada (srijeda) najavljen je narančasti alarm za najveći dio zemlje osim krajnjeg istoka i krajnjeg juga gdje je najavljen žuti alarm.  - U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu padati kiša, a ponegdje treba računati i na jače pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će poslijepodne umjeren, na udare moguće i jak sjeverni vjetar, a temperatura će zraka uglavnom biti od 11 do 16 stupnjeva C - kaže Krunoslav Mikec, prognostičar iz DHMZ.

Priopćenje je proslijedila i Civilna zaštita RH: - Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Prognostičari najavljuju za četvrtak i mogućnost u gorskom dijelu prvog slabijeg mraza. Od četvrtka do subote na kopnu uglavnom stabilno i sunčano, u jutarnjim satima s maglom, uz mogućnost mraza u gorskim dijelovima kontinenta.