Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 10:58

3 zlata i srebro mladih tehničara ZTK grada Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

12. MEĐUNARODNI SAJAM INOVACIJA „INVENTUM“ -

ILOK - Na 12. međunarodnom sajmu inovacija Inventum održanom u Iloku od 26. do 28. listopada 2018. godine, sudjelovali su i mladi tehničari Zajednice tehničke kulture Grada Požege pod vodstvom mentora Martina Kaprela, dipl.ing.

Inventum se kao stalna regionalna izložba afirmirao kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja kao i tehničkog stvaralaštva mladih. U konkurenciji 80 izlagača, predstavili su se s 4 rada te osvojili 3 zlatne te 1 srebrenu medalju.

Zajednicu su predstavili Đurđica Pelcl i Filip Križanac s radom Dekorator koji rješava izradu proizvoda od reciklažnih materijala.

Luka Kotorac i David Gelenčir s radom Mini transporter flipsa koji rješava transport flipsa i ostalih obrađenih materijala promjera 5-10 mm.

Roko Puljašić i Marta Hac s Uređajem za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada koji rješava obradu cjelovitog ječmenog i pšeničnog slada koji dalje povoljan učinak na ljudsko zdravlje.

Marcel Pandža s radom Mini eko dvopolni dozator koji rješava doziranje praškastih materijala koji imaju uporabu u ugostiteljstvu, domaćinstvu ili uredima.

Sudjelovanje mladih tehničara na ovom natjecanju omogućili su Zajednica tehničke kulutre Grada Požege i Hrvatski savez CB radioklubova.

Tekst/foto: ZTK grada Požege