Petak, 16 Ožujak 2018 09:25

Vječni zaljubljenik u fotografiju prikazao što nam sve donose prozori

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA NOVINSKOG REPORTERA DUŠANA MIRKOVIĆA – DULETA -

POŽEGA – Povodom Dana grada Požega galerija Ciraki ugostila je još jednu izložbu fotografija poznatog novinskog reportera, Dušana Mirkovića – Duleta. Ovaj vječni zaljubljenik u fotografiju ovaj puta prikazao nam je što nam to sve donose prozori, ljepotu, zaljubljenost, idilu, ali i muku i teške trenutke. Njegovi prozori nisu samo ukrašeni lijepim licima i cvijećem, nego i slavonskim cvijećem, slavonskim suhomesnatim delicijama. No uz prozore su uvijek u centru pažnje ljudi, a još više žene.

Iako je ekonomist po struci, kaže popularni Dule, kojega tako svi zovu, nikada nije radio to, nego se uvijek vrzmao od đačkih dana oko fotografije, poslije oko novinarstva koje je odmah povezao s fotografijom, pa će tako uskoro proslaviti 50 godina kako je počeo fotografirati, a 40 godina kako je počeo raditi u novinarstvu, tada u Požeškom listu i radio Požegi. Zadnjih godina radi kao slobodni fotograf i od toga živi.

- Fotografija je bio moj dječački san, i evo ostvario mi se kroz cijeli moj život. Živim i radim fotografiju. Recept za pravu fotografiju nemam, uz oko koje dobro zapaža to je i nešto kao zanat, moraš ipak biti majstor – kaže Dule, koji se zahvalio Gradu Požegi koji mu je omogućio ovu izložbu, koju je pripremio najlakše do sada. No zbog prostornog ograničenja galerije, ostalo je još dvadesetak „prozora“ koje nije mogao staviti pred posjetitelje.

Izložbu fotografija “Na prozoru” otvorio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, ističući jedinstven i prepoznatljiv izraz kojim autor ovjekovječuje dugi niz godina svoju okolinu, događaje i ljepotu Požege i našeg kraja. Izložba će biti otvorena do 6. travnja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska