Utorak, 08 Kolovoz 2017 11:20

Upitni kriteriji za međužupanijsku ligu početnika i mlađih pionira

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRAŽI SE POJAŠNJENJE -

POŽEGA / KAPTOL – Nogometni klub Kaptol, moglo bi se reći s punim pravom, traži pojašnjenje od Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije, na čijem je čelu Drago Lucić, po kojim su kriterijima birani klubovi koji će sudjelovati u međužupanijskoj ligi za početnike i mlađe pionire.

Kako se navodi u dopisu kojeg smo primili od Nogometnog kluba Kaptol formirana je liga za početnike i mlađe pionire na području požeško-slavonskog i brodsko-posavskog Nogometnog saveza u kojem će sudjelovati po pet klubova iz svakog saveza – županije. Tu se radi o klubovima NK Slavonija Požega, NK Slavija Pleternica, NK Hajduk Pakrac, NK Dinamo Vidovci-Dervišaga, i NK Požega. Ostaje otvoreno pitanje, na koje nema odgovora, po kojim su kriterijima određeni upravo baš ti klubovi koji će u toj međužupanijskoj ligi. Jesu li kriteriji bili po poznatoj metodi vilom te ne volim te ili nekoj veoma sličnoj i to ostaje otvoreno pitanje.

Ako su se u obzir uzimali postignuti bodovni rezultati u protekloj sezoni onda u kategoriji mlađih pionira nikako ne bi smio biti izostavljan NK Kaptol koji je imao 51 bod, NK Slavonija 45, NK Dinamo Vidovci-Dervišaga 45, NK Sloga Trenkovo 33 NK Kutjevo 22 i td…

Ako bi se gledao ukupan zbroj bodova, mlađih pionira i početnika onda je poredak, NK Dinamo Vidovci-Dervišaga 88, NK Sloga Trenkovo 78, NK Kaptol 63, NK Papuk Velika 62, NK Tim osvježenje Kuzmica 58, dok NK Požege nema nigdje jer je sa Slavonjom bila objedinjena škola nogometa.

Gledajući samo te kriterije proizlazi da NK Kaptol nije smio biti izostavljen te da je trebao biti uvršten u međužupanijsku ligu posebice kada se uzme još jedno mjerilo, a to je da je Škola nogometa u Kaptolu jedna od najstarijih u Požeštini.

Čelništvo NK Kaptola u svom dopisu naglašava da NK Dinamo Vidovci-Dervišaga po ostvarenom rezultatu u svakom slučaju trebaju biti u toj međužupanijskoj ligi, ali ostaje čudno da se NK Požega našla na listi za međužupanijsku ligu iako nema nikakvo rezultatsko opravdanje, a svoju Školu nogometa ovog ljeta je tek formirala.

Nadalje iz NK Kaptol navode da logika govori i nalaže da momčad koja se formira i tek kreće s radom treba krenuti iz najnižeg ranga te da se rezultatima treba boriti za daljnje napredovanje. U ovom slučaju preskočena je ne samo jedna stepenica već njih tri.

Pokušat ćemo doći do obrazloženja Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije koji ćemo odgovor po primitku objaviti.

Tekst/foto: D.K.