Četvrtak, 17 Kolovoz 2017 10:43

Uz odličnu organizaciju i odlični rezultati hrvatske reprezentacije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U POREČU ODRŽAN SVJETSKI KUP U TWIRLINGU -

POREČ – Čak 2000 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta natjecalo se tijekom pet dana od 9. do 13. kolovoza na Svjetskom kupu u twirlingu u Poreču u organizaciji Hrvatskog Twirling Saveza. Bio je to do sada najveći kup, a nastupili su natjecatelji iz Norveške, Švedske, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Engleske, Irske, Škotske, Španjolske, Francuske, Italije, USA, Japana, Australije, Kanade, Češke, Slovenije, Rusije i domaćina Hrvatske.

U Sportskoj dvorani Žatika, natjecali su se twirlingaši u 31 disciplini, a najuspješniji su, u čak 24 discipline, bili natjecatelji iz Japana koji su, prema riječima struke, najbolji 'twirlingaši' na svijetu.

Na Svjetskom kupu u twirlingu nastupilo je 34 natjecatelji iz Hrvatske i to iz Splita, Zagreba, Kaštela i Požege, a dva prva mjesta, u solo nastupu-elite i artističkom nastupu sa štapom, osvojio je hrvatski reprezentativac Tihomir Bendelja, član Twirling kluba Ludbreg.

- Bili smo ponosni što se slušala hrvatska himna zahvaljujući i našem natjecatelju Benjaminu Iličiću, u kategoriji solu juniori. Adrijana Jurić ušla je u polufinale među 10 najboljih kao i par Mirta Bajt i Ines Podgornjak. Ekipa seniora ušla je u top šest te stala na postolje. Iako svi nisu osvojili medalje bili su odlični te pokazali da možemo biti ponosni na požeške twirlingaše. Osim natjecanja bila je ovo prilika za mlade da upoznaju djevojke i mladiće iz cijeloga svijeta – istaknula je Marina Mihelčić, trenerica požeškog Twirling kluba te predsjednica Hrvatskog twirling saveza te dodala kako su tri godine radili na organizaciji ovog svjetskog natjecanja u dvorani na Žatiki koja ima odlične uvjete za to natjecanje.

Završne nastupe natjecatelja na Svjetskom twirling Kupu, koje se održalo pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarević, pratio je i veleposlanik Japana u Hrvatskoj, gospodin Keiji Takiguchi koji je pobjednicima uručio priznanja i odličja. Priznanja i odličja natjecateljima uručivali su i dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović i direktor TZ Poreč Nenad Velenik budući je Poreč bio domaćin natjecanja.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Studio Z