Srijeda, 21 Lipanj 2017 14:20

Održana 15. MTB utrka "Uspon do vrha"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA STARTU SE OKUPILO 52 NATJECATELJA -

VELIKA - U nedjelju 18. lipnja u Velikoj je održana 15. MTB utrka Uspon do vrha koja se ove godine trebala održati krajem travnja, ali je bila odgođena zbog snijega. Utrka je održana kao 5. kolo GIANT slavonske brdsko biciklističke lige (GIANT SBBL 2017). Organizatori utrke bili su Park prirode Papuk i BBK Požega. Treba naglasiti da je ova utrka, uz utrku MTB Požega, koju BBK Požega organizira u jesenskom periodu, najstarija MTB utrka u Slavoniji o čemu govori i njeno petnaesto izdanje. Svi natjecatelji vozili su stazu duljine 16 kilometara i ukupnog uspona 780 metara, a bili su podijeljeni u osam kategorija: žene, kadeti, juniori, elite, veteran A, veteran B, veteran C i sport. Na startu, unatoč prohladnom vremenu, se okupilo 52 natjecatelja, a treba napomenuti da su svi i završili utrku popevši se šumskim putevima do vojne baze na Papuku. Ukupni pobjednik utrke bio je član BBK Požega Zvonko Pedić s vremenom 53:06. BBK Požega je ovaj puta nastupio s osam natjecatelja obzirom da su Matej Skuzin i Krešimir Pavičić sudjelovali na utrci XCO UCI C1 Kupa Hrvatske u Samoboru. 

Članovi BBK Požega i ovaj puta su vodili jednu od glavnih uloga u natjecanju pa su se na postolju našli: u kategoriji žene Marijana Leko (1. mjesto), u kategoriji veteran B, Goran Pavić (2. mjesto) u kategoriji sport, Ivan Pijević (2.mjesto) i u kategoriji kadeti, Nino Pavičić (3.mjesto). Nastupili su još i u kategoriji veteran A, Milan Vidić (5. mjesto), u kategoriji veteran B, Mihael Rukavina (8.mjesto) i u kategoriji sport, Filip Franić (4. mjesto).

Nakon polovice održanih kola u ovoj sezoni BBK Požega zauzima prvo mjesto u ukupnom poretku klubova Slavonske brdsko biciklističke lige Giant s realnim šansama za osvajanje naslova pobjednika na kraju sezone. 

Treba napomenuti da licencirani natjecatelji BBK Požega, uz sudjelovanje na utrkama Slavonske lige, redovito uspješno sudjeluju na utrkama XC i maraton Kupa Hrvatske gdje ove sezone igraju bitnu ulogu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska