Ponedjeljak, 01 Svibanj 2017 12:34

Slavija „petardom“ ispratila Vukovar

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 24. KOLO -

SLAVIJA - VUKOVAR 1991 5:2

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Maksimčuk, pomoćnici Grofelnik i Dendis

STRIJELCI: 1:0 - Mikić (26), 2:0 - Mikić (52), 3:0 - Bognar (60), 4:0 - Blašković (69.-11m), 4:1-Brajković (75), 4:2 - Šest (76.-11m), 5:2 - Šubara (82).

SLAVIJA: Blašković, Jelčić (od 73. Bojić), Itrak, Bognar, Mikić, Šubara, M. Peharda, I.Peharda, Solić, H. Ančurovski (od 70. M. Martinović), Jakovljević (od 79. Kvaternik) Trener Dalibor Bognar.

VUKOVAR 1991: Burcsa, Brajković (od 88. Uhlarik), Tunjić (od 65. Suton), Jazvić, Rist, Kraljević, Šibalić, Šest, Malecki, Šorli, Karaula. Trener Goran Meštrović.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Šubara (Slavija)

Nogometaši Slavije i Vukovara 1991 odigrali su vrlo zanimljivu i efikasnu utakmicu u Pleternici. Obje momčadi ušle su u utakmicu vrlo otvoreno s izraženom željom za postići pogodak. Bolje prigode na samom početku imali su gosti no poveli su ipak domaći kada se nakon proigravanja Jelčića, Mikić našao u kaznenom prostoru te nakon solo akcije poslao loptu u bliži kut nemoćnog Burcse. To nije pokolebalo goste koji su do odmora stvorili dvije izrazite prigode no Blašković je izvrsnim intervencijama sačuvao mrežu netaknutom.

U drugom dijelu Slavijaši postižu tri vezana pogotka u razmaku od 17 minuta i činilo se da je utakmica riješena. Drugi pogodak djelo je Mikića koji je s ruba kaznenog prostora pogodio u sami lijevi kut, a slično je pogodio i Bognar za 3:0 samo u kontra kut. Četvrti pogodak postigao je vratar Blašković iz kaznenog udarca kojega je izborio Matej Peharda. Vukovarci se nisu predavali pa su u samo dvije minute postigli dva pogotka i unijeli dozu neizvjesnosti u završnicu susreta. U 75. minuti Brajković je izveo slobodan udarac, lopta je proletjela kroz kazneni prostor i pored mnogobrojnih igrača, nitko nije dotaknuo loptu koja je završila u mreži Blaškovića. U idućem napadu gosti su došli do kaznenog udarca kojega je sigurno realizirao iskusni Saša Šest.

No sve dvojbe oko pobjednika nekoliko minuta kasnije riješio je neumorni Marko Šubara najljepšim pogotkom na utakmici kada je s ruba kaznenog prostora ljevicom potegao i pogodio neobranjivo za vukovarskog vratara. Lopta se odbila od grede i pala iza linije za konačnih i uvjerljivih 5:2. Ovom pobjedom Pleterničani su nakon 4 uzastopna neodlučena rezultata napravili konačno pomak na ljestvici.

Tekst: P. Čuljak Foto: A. Protić