Ponedjeljak, 01 Svibanj 2017 12:50

Slavonija bez bodova iz Ivankova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK - 24. KOLO -

BEDEM – SLAVONIJA 3:0

IVANKOVO – Igralište Ivankovo. Gledatelja 250. sudac Alen Dobraš (Slav. Brod).

STRIJELCI: 1:0 - Lučić (59.-11m), 2:0 - Mrdeša (77), 3:0 - Mrdeša (90+2).

BEDEM: Marijanović, Babić, Smolčić, Lučić, Validžić, Borko, Žgela, Mrdeša, Vuksanović (od 85. Ujvari), Rajić Sudar (od 82. Ljaljić), Tustonjić (od 87. Sambol). Trener nema.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 46. Zrnčić), Jan Neruda, Josip Neruda (od 71. Grbeš), Majstorović, Karačić (od 66. Banić), Boban, Včelik, Jakešević, Soldo, Božić. Trener Robert Špehar.

Derbi utakmica gornjeg dijela tablice 3. HNL odigrana je u Ivankovu gdje je gostovala Slavonija protiv Bedema koji je odlaskom trenera Bartolovića ušao u malu krizu no upravo utakmica protiv Slavonije za njih je bila vrlo značajna. Slavonija je bila svjesna da rezultat iz ove utakmice u mnogome odlučuje oko plasmana na kraju prvenstva, no to isto je vrijedilo za domaćina. Nakon što je Slavonija dobro parirala u prvom poluvremenu i domaćin nije mogao napraviti neku ozbiljnu priliku za pogodak. Niti početkom drugog poluvremena ništa konkretnije nisu napravili domaći nogometaši sve dok sudac nije dosudio u 59. minuti kazneni udarac za Bedem iz samo njemu znanih razloga. Nakon što je Lučić postigao pogodak i doveo Bedem u vodstvo domaćin igra vrlo prljavo i u samo 25 minuta četiri žuta kartona dobili su domaći zbog preoštrih startova. S druge strane i Slavonija je dobila 4 žuta kartona ali samo zbog prigovora. Očito da je Slavonija ovu utakmicu morala izgubiti jer je došla u krivo vrijeme u Ivankovo, koje istina ima dobru momčad. Desetak minuta prije kraja utakmice Mrdeša je povećao rezultat i osigurao pobjedu domaćina, da bi u sudačkoj nadoknadi Bedem ostvario uvjerljivu pobjedu iako je razvoj situacije na terenu bio sasvim drugačiji. No i to je naš nogomet i na takve stvari se mora biti spreman. U srijedu Slavonija na svom terenu dočekuje Koprivnicu i sada je imperativ požežana tri boda.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić