Srijeda, 01 Veljača 2017 11:53

Matej Skuzin zauzeo drugo mjesto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NACIONALNO PRVENSTVO U CIKLOKROSU -

JASTREBARSKO - Ciklokros državno prvenstvo održano je u Jastrebarskom, u perivoju dvorca Erdody u samom centru grada. Utrka je bila iznimno dobro organizirana i okupilo se oko 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjednih država iako je bilo veoma hladno. Staza je bila kružna duljine 2km i ovisno o kategoriji received 1320078804728860vozilo se na vrijeme. Tako je Matej Skuzin, član BBK Požega nastupio u najjačoj elite kategoriji te vozio 60min (9 krugova).

- Na stazi je bilo snijega i leda što je dodatno otežalo i ovako tešku i napornu disciplinu jer je ciklokros mješavina cestovnog i brdskog biciklizma (vozi se na cestovnim biciklima sa malo širim gumama i malim ripnicama), a staza je mješavina asfalta, prepreka, makadama, šljunka i livade. Utrku sam odvezao kako sam i planirao, a to je da od početka krenem svoj jači tempo i tako zadržim do kraja. Planovi su mi se malo poremetili nakon prvog kruga kada sam imao poteškoća sa biciklom. Utrku su obilježili i mnogobrojni padovi koji nisu ni mene zaobišli (imao sam cca 4-5 pada) - izjavio je Matej nakon prve ovogodišnje utrke.

Treba napomenuti da je ovim i službeno počela sezona za članove BBK Požega. Obzirom na loše vrijeme članovi su trenirali u zatvorenom i na trenažerima te se na taj način pripremali za dugu i napornu sezonu. 

- Ove godine očekujemo značajne uspjehe ne samo u Slavonskoj ligi već i na nacionalnom nivou jer opet imamo jaku ekipu. Ove godine smo licencirali 6 natjecatelja u različitim kategorijama –rekao je predsjednik BBK Požega Dinko Zima.

Tako će na utrkama kupa i nacionalnog prvenstva nastupati Krešimir Pavičić u kategoriji veteran B, Goran Pavić, veteran A, Matej Skuzin elite, Zvonko Pedić U-23, Nino Pavičić kadet te Marija Lešković, žene, a po prvi puta BBK Požega će imati i dva licencirana suca i to Mihaela Rukavinu i Dinka Zimu.

Tekst: A. Protić Foto: BBK Požega