Subota, 07 Siječanj 2017 15:20

Pizza bar Aureus Caffe bar Samson pobjednik turnira

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

26. BMNT „POŽEGA 2016.“ -

POŽEGA - Nakon sjajnog završnog dana imamo novog pobjednika Božićnog turnira Požega 2016 nakon kojeg se Aureus pridružio legendarnoj brodskoj ekipi Simoneta kao druga sa tri pobjede. Prošlogodišnji pobjednik ekipa Vallis Aurea ponovno je poražena nakon penala, pa je treće mjesto osvojila ekipa Autodijelova Tokić kao najugodnije iznenađenje turnira.

IMG 1286Susret za 3. mjesto Autodijelovi Tokić - Vallis Aurea donio je puno zanimljivosti, no na kraju ne i ono najzanimljivije – pogotke. Iako je drugo poluvrijeme bilo puno sadržajnije, i u prvi dio je donio nekoliko uzbuđenja. Prva je zaprijetila Vallis aurea preko Valentića koji je pucao snažno u 2. minuti, da bi odbijenu loptu Majstorović poslao nebu pod oblake. U 4. minuti prvi okršaj suigrača iz Slavije Žuljević – Petković, za početak je uspješniji iskusniji vratar pleterničkog trećeligaša. 9. minuta donosi ozbiljnu prijetnju pred Klasićem no nakon kornera Bruno Lovrenović kasni na odličan ubačaj, i jedna lijepa prigoda IMG 1314odlazi u nepovrat. 12. minuta je vrijeme nove “vatre” pred Petkovićem, Tomislav Banožić je snažno odapeo iz slobodnog udarca, Brničić na 3 metra od gola petom mijenja smjer lopte, no ne prema golu tako da Petković nije imao posla oko te lopte. Za kraj prvog poluvremena Valentić odlično puca s lijeve strane, a Klasić sjajnom paradom vadi loptu iz svog donjeg desnog kuta.

Početak nastavka donosi puno uzbuđenja. Odmah u prvom napadu faul za Tokiće koji odlično izvodi Žuljević, ali opet je uspješniji Petković. U 25. minuti Peharda gubi jednu loptu na sredini od Žuljevića koji daje za Brničića a ovaj IMG 1316majstorski pogađa petom kroz noge Petkovića iza kojeg se na pravom mjestu našao Tomislav Sedlo koji izbije loptu i sprječava siguran pogodak. U 28. minuti bljesnuo je Vinko Ančurovski koji s desetak metara pogađa vratnicu Klasićeva gola, a u sljedećem napadu Vallis aurea ostaje s igračem manje, na dvije minute je isključen Alen Jelčić jer se nije na vrijeme odmaknuo od igrača koji je izvodio prekid. Nakon samo nekoliko sekundi Tomislav Banožić snažno puca s desna, no neprecizno, a pokazalo se kasnije da je to bilo i najbliže pogotku Vallis auree s igračem više. Nakon što su se igrači Vallisa IMG 1324kompletirali, odlična prijetnja Luke Rotima koji je istrčao jednu kontru, snažno i dobro tukao s desna, no Petković je na visini zadatka još jednom. 34. minuta donosi novu opasnu prijetnju Tokića, Tomislav Banožić je ukrao jednu loptu na centru, proslijedio do Rotima koji se lakoćom oslobađa jednog čuvara, nakon toga je na vrhu šesterca pokušao “zarolati” Petkovića koji je ipak preiskusan za takve stvari i nogom mu izbija loptu u aut. 36. minuta je donijela možda i najveću šansu za Vallis aureu, Ivan Peharda je započeo akciju pa mu je lopta došla nazad na 7-8 metara od kud je Ivan sjajno tukao, no Klasić sjajno brani, lopta se odbija do Jelčića koji sa 3 metra puca glavom ali Klasić je već ponovno spreman za još jednu genijalnu paradu!

IMG 1338Minutu i 38 sekundi prije kraja utakmice AD Tokić rade svoj 6 prekršaj, što znači “penal” za Aureus kojeg je sa 9 metara izveo Mario Majstorović i debelo promašio. Posljednja 40 minuta nam je donijela dva okršaja Rotim - Petković, a vratar Vallis auree je oba puta izišao kao pobjednik, pa je o 3. mjestu odlučivala lutrija sedmeraca.

IMG 1380U finalu Božićnog malonogometnog turnira Požega 2016. sastali su se Pizza bar Aureus Caffe bar Samson i Percom dostava plina Slavonski Brod. Aureus se za finale pojačao prvotimcem NK Osijeka Gabrijelom Bobanom i tim potezom došao do malene početne prednosti i uloge favorita. Krenulo je vatreno od samog početka, u 2. minuti na sceni je Baltić koji je dobro pucao, Kovačević je odbio samo do Gudelja koji sa 5 metara puca silovito no u blok. Nekoliko trenutaka kasnije Baltić još jednom iskušava šut no ovoga puta za malo je neprecizan. Odgovorio je na drugoj strani Jurić dobrim udarcem iz kuta, no Majetić je to bez problema obranio. Prilično otvoren nogomet i jednih i drugih redali su se napadi na obje strane, prijetili su Pavelić, Baltić te oba Bobana za IMG 1407Aureus, a s druge strane Bundavica i ponovno Ćubel, koji je u 11. minuti bio iznimno opasan i pred svojim golom kada je glavom umalo svladao Majetića koji se ipak dobro snašao i obranio i taj “pokušaj”. U 16. minuti sedmerac za Aureus. U šestercu je u jednoj gužvi na loptu su krenuli Baltić i vratar Kovačević, igrač Aureusa je prvi došao do lopte, gurnuo je i nakon kontakta s vratarom pao, a sudci su opravdano pokazali na 7 metara. Odgovornost je preuzeo Valentino Podobnik i snažnim udarcem doveo svoju ekipu do početne prednosti. Dvije minute kasnije sjajna akcija Aureusa, i fenomenalne reakcije Tomislava Kovačevića. Istrčali su igrači Aureusa odličnu kontru, do šuta je došao sjajno raspoloženi Baltić čiji udarac Kovačević brani na odbijenu dolazi Josip Zeba, no vratar Percoma još jednom odlično spašava svoj gol.

IMG 1415Nakon što je dan ranije u doslovno posljednjoj sekundi donio minimalnu prednost svojoj ekipi u polufinalu, Josip Zeba je u finalu bio nešto brži, 10 sekundi prije kraja je nakon auta prekrasnim udarcem pogodio za 2:0. Najbolji igrač i najbolji vratar turnira Najbolji igrač i najbolji vratar turnira Igrači Aureusa su pokupili i pojedinačne nagrade, Josip Zeba je odigrao sjajan turnir i zahvaljujući pobjedi njegove ekipe postao najbolji igrač turnira ispred Dine Bundavice koji je u finalu odigrao svoju najlošiju utakmicu na turniru, no valja napomenuti da je igrao ozljeđen, s velikim hematomom na potkoljenici. Ivan Majetić je potpuno zasluženo osvojio naslov najboljeg vratara, kroz čitav turnir je sjajno branio, a predstava u četvrtfinalu je bila fantastična, doslovno je dovukao ekipu u završnicu sjajnim obranama. Najbolji strijelac je napadač Autodijelova Tokić Tomislav Žuljević koji se zaustavio na 19 pogodaka.

IMG 1438I u drugom dijelu prva prilika u 2. minuti, Luka Đerek je tukao odlično s desna, svladao je i Majetića no sjajni Zeba spašava i ostaje velika prednost Aureusa koji je nastavio s dobrom igrom i nije dozvoljavao igračima Percoma da ih stisnu u njihovu polovinu, dapače, Žuti su i dalje igrali napadački, pokušavali su doći i do trećeg pogotka. U 25. minuti sjajan potez Brune Bobana, na 6-7 metara je sjajno primirio loptu, krasnim lobom prebacio je Kovačevića i pogodio – gredu. 28. minuta donijela je nova uzbuđenja pred vratima Aureusa, najprije je Ćubel nakon kornera odlično pronašao Zebu koji je loše reagirao, a zatim Ćubel i sam odlično tuče no lopta je okrznula vratnicu i otišla u gol aut. IMG 1435Nakon toga legendarni Mario Petrović zaradio je pljesak čitavog Grabrika kada je pokazao da je zaista veliki sportaš, unatoč zaostatku od 2:0 korektno je pokazao da je on izbacio jednu loptu koju su suci dodijelili njegovoj ekipi. 31. minuta donjela je tri odlična udarca Percoma, tukli su Bundavica, Mišić i Jurić, no dva puta je odličan Majetić, a Bundavica je tukao preko gola. Pokazalo se da je to bila i posljednja prilika da se Percom vrati u utakmicu, dvije minute kasnije sve je bilo riješeno, Baltić je pucao s desna, na drugoj vratnici najbolji strijelac Percoma Mario Pavelić dočekao je i mirno spremio u mrežu za velikih 3:0. To je do kraja dotuklo ionako indisponirani Percom, pa je Aureusu ostalo samo odraditi do kraja utakmicu i osvojiti turnir. To je iskusna požeška ekipa rutinski i odradila bez ikakvih problema. Do kraja vrijedi spomenuti tek prepirku Gabrijela Bobana i Marija Petrovića koja je na kraju završila zagrljajem nakon susreta.

IMG 1434Postao je tako Aureus druga ekipa u povijesti koja je 3 puta osvajala požešku kutiju šibica nakon legendarne brodske ekipe Simoneta kojoj je to prvoj pošlo za rukom.

Nagrade i pehare najboljim ekipama i pojedincima ispred organizatora Požeškog sportskog saveza uručili su predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitrović.

Najbolji vratar turnira je Ivan Majetić (Vallis Aurea) dok je njegov suigrač Josip Zeba proglašen za najboljeg igrača 26. BMNT "Požega 2016". Najbolji strijelac je Tomislav Žuljević (Autodijelovi Tokić) sa 19 postugnutih pogodaka u 7 odigranih utakmica. 

POBJEDNICI „BOŽIĆNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA POŽEGA“ 1992. – 2016.
1. - 1992. – «NK SLAVONIJA» (Požega)
2. - 1992. – «GLADNA DJECA» (Kaptol)
3. - 1993. – «GLADNA DJECA» (Kaptol)
4. - 1994. – «BRAVO MSB» (Slavonski Brod)
5. - 1995. – «SREDIŠTE ZA OBUKU I ODGOJ VOJNIKA POŽEGA» (Požega)
6. - 1996. – «TIM PETROL» (Slavonski Brod)
7. - 1997. – «ANADOLU» (Slavonski Brod)
8. - 1998. – « KAMEN INGRAD» (Požega)
9. - 1999. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)
10. - 2000. – «BONAVIA» (Požega)
11. - 2001. – «RUBIKON» (Nova Gradiška)
12. - 2002. – «ARGUS» (Slavonski Brod)
13. - 2003. – «ARGUS» (Slavonski Brod)
14. - 2004. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)
15. - 2005. – «METALIJACOMERC BISTRO PLAVO SRCE» (Požega)
16. - 2006. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)
17. - 2007. – «BIJELA KUĆA» (Požega)
18. - 2008. – «BIJELA KUĆA» (Požega)
19. - 2009. – „CAFFE BAR OASE (Pleternica)
20. - 2010. – „CAFFE BAR ARENA (Slavonski Brod)
21. - 2011. – „TRENTO“ (Ivandol)
22. - 2012. – „PIZZA BAR AUREUS (Požega)
23. - 2013. – „PIZZA BAR AUREUS CAFFE BAR SAMSON“ (Požega)
24. - 2014. – „CAFFE BAR RUBIKON“ (Nova Gradiška)
25. - 2015 – „VALLIS AUREA“ (Pleternica)
26. – 2016. – „PIZZA BAR AUREUS CAFFE BAR SAMSON (Požega)

Tekst: M. Jozić Foto: A. Protić