Nedjelja, 27 Studeni 2016 10:43

Slavija poražena od jesenskog prvaka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 15. kolo -

SLAVIJA – VARAŽDIN 1:3

PLETERNICA: Stadion S.Z. Šivo, gledatelja 150, sudac Dobraš (Slav. Brod), pomoćnici Laco i Plevnik.

STRIJELCI: 0:1 - Golubar (6), 1:1 - Žuljević (56), 1:2 - Kresinger (70), 1:3 - Šafarić (87).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Jelčić, Žuljević, V.Ančurovski, Mikić, Šubara (od 61. Itrak), M.Peharda, I.Peharda, Solić (od 46. Gomerčić), H.Ančurovski (od 79. Jakovljević). Trener: Dalibor Bognar.

VARAŽDIN: Posavec, Conjar, Jertec (od 88. Oštrek), Čelić, Režić, Šafarić, Vuk (od 68. Drožđek), Kresinger (od 90. Marić), Kolarić, Sambolec, Golubar. Trener: Miljenko Telebar.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Golubar (Varaždin).

Nakon zadnjeg jesenskog kola Varaždinci su pobjedom u Pleternici zasluženo osvojili naslov najbolje momčadi jesenskog dijela prvenstva. Prema prikazanom DSCN5636u Pleternici doista je čudno kako lider ne bježi pratnji više bodova jer je rijetko tko na stadionu S.Z. Šivo pokazao ovakav nogomet. Domaćim igračima se teško može što prigovoriti jer su protiv sebe imali nekoliko dokazanih prvoligaških igrača koji još uvijek igraju na visokom nivou. Kresinger i Šafarić bili su strijelci, Režić je unatoč 38 godina na leđima bio neprelazan, Jertec je bio izvrstan dok je Josip Golubar pokazao na teškom terenu lakoću baratanja loptom te se k tome upisao u listu strijelaca i zaslužio epitet igrača utakmice. Poveli su gosti upravo preko Golubara nakon jedne presječene lopte na sredini terena i nakon odigranog duplog pasa Golubar je izašao sam na Petkovića i mirno pospremio loptu iza njegovih leđa. Domaći su DSCN5626 678x381unatoč ranom vodstvu gostiju igrali dobro i napadački što im se vratilo u 56. minuti kada je nakon proigravanja Mikića, Žuljević bio oči u oči s Posavcem i zabio za izjednačenje. Idućih petnaestak minuta igralo se otvoreno s obje strane, a utakmica se prelomila na stranu gostiju kada je nakon udarca s distance Jerteca lopta došla do Kresingera na samo nekoliko metara od Petkovića, a ovaj takve prilike ne propušta te postiže pogodak za novo vodstvo svoje momčadi. Nisu se Slavijaši predavali, sve karte bacili su u napad, Ivan Peharda se s pozicije centralnog braniča našao u vršku napada, ali za svoj veliki trud ipak nisu bili nagrađeni. Gosti su iskoristili puno prostora u sredini terena pa su preko Šafarića koji je potegao s dvadesetak metara u donji desni Petkovićev kut, postigli i treći pogodak za konačan rezultat ove tvrde, čvrste utakmice u kojoj su gledatelji imali što za vidjeti unatoč teškom terenu za igru.

Tekst/foto: sportalo.hr