Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2016 10:53

Tri drugoligaša gostovala u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIPREMNE UTAKMICE SLAVIJE -

PLETERNICA - U tijeku ljetnog pripremnog perioda čak tri drugoligaša gostovala su u Pleternici kroz desetak dana. Na memorijalnom turniru Stjepan Zdenko Šivo već tradiconalno gostuju Rudeš i Sesvete. Nogometaši Rudeša obranili su naslov na memorijalu u Pleternici. U finalu su bili uspješniji od nogometaša požeške Slavonije pobijedivši 3:0. U utakmici za treće mjesto Sesvećani su slavili protiv domaćina Slavije.

U finalnom dvoboju Rudešanci su opravdali ulogu favorita i zasluženo slavili za novi naslov, drugi u nizu na pleterničkom memorijalu.

Nagradu za fair play dobio je domaćin koji je imao samo jednu opomenu u obje utakmice, a za najboljeg igrača proglašen je stasiti 202cm visoki napadač Rudeša Andrija Milinković koji neodoljivo podsjeća na Croucha jer unatoč košarkaškoj visini maestralno barata loptom i lakoćom postiže pogotke.

Bilo je zanimljivo vidjeti klupe finalista na kojim su sjedila dva velika nogometna imena, internacionalni i reprezentativci s bogatim karijerama u čijoj kolekciji se nalazi i naslov Lige prvaka - Igor Bišćan na klupi Rudeša i Robert Špehar na klupi Slavonije.

Slavija je odigrala i utakmice sa županijskim prvoligašima Batrinom (2:2 strijelci Solić i autogol) te s BSK-om iz Buka (5:1 strijelci Abramović 2, Dino Bognar, Jelčić i prvijenac u dresu Slavije Robert Bojić).

U Pleternici je gostovao još jedan drugoligaš, Hrvatski Dragovoljac koji je pobijedio Pleterničane 2:1. Momčad Hrvatskog Dragovoljca predvođena prekaljenim trenerskim stručnjakom Rajkom Magićem i njegovim neizostavnim pratiteljem Goranom Paulićem ostvarila je minimalnu pobjedu u Pleternici. Iako je tek početak kolovoza vrlo prohladno, vjetrovito i kišovito vrijeme utjecalo je na kvalitetu izvedbe no unatoč tome vidjeli smo jednu čvrstu, radnu, borbenu utakmicu s nekoliko lijepih pogodaka.

Prvi dio protekao je u ravnopravnom nadmetanju u kojemu niti jedni niti drugi nisu uspjeli pronaći put do protivničkih vrata pa je ostalo 0:0. U drugom dijelu Dragovoljac uvodi svježe snage što se odrazilo na rezultat pa su gosti iz Zagreba poveli s 2:0. Posebno lijep pogodak bio je drugi kojega je postigao Bukvić topovskim udarcem, a vratar domaćih samo je nemoćno popratio pogledom. Slavija je nakon toga krenula po pogodak što im se isplatilo nakon jedne neoprezne intervencije gostiju Dino Bognar je dobio prigodu iz kaznenog udarca smanjiti rezultat koju je ovaj iako najmlađi na terenu iskoristio poput iskusnog rutinera i pospremio loptu u mrežu za 1:2 što se pokazalo i konačnim rezultatom.

Pleternica, Stadion SZ Šivo, gledatelja 50, sudac Mautner, pomoćnici Novinc i Vojtulek

SLAVIJA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:2

STRIJELCI: 0:1 Tomšić (65) , 0:2 Bukvić (74) , 1:2 Dino Bognar (79 - 11m).

SLAVIJA: Blašković, Abramović, D.Bognar, I.Peharda, Gomerčić, Jelčić, R.Bognar, V.Ančurovski, Solić, Jakovljević, još su igrali: Petković, H.Ančurovski, Marčinović, Bojić, Starčević, Itrak, Kvaternik. Trener: Dalibor Bognar.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šolčić, Grabovac, Jurač, Franješ, Antolić, Jurević, Frigan, Majstorović, Kršlak, Slišković, Sunagić, još su igrali: Lovrić, Petanjek, Bukvić, Brnić, Eller, Zlatar, Tomšić, Krajček, Štrok, Božić. Trener: Rajko Magić.

Tekst: P. Čuljak Foto: sportalo.hr