Četvrtak, 02 Lipanj 2016 12:14

Ponovno pobjednik ekipa MU Brestovac

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

15. SPORTSKI SUSRETI MATICA UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije organizirala je 15. Sportske susrete umirovljenika županije, tj. 11 MU naselja, općina i gradova s područja županije. Natjecanje je održano u nekoliko disciplina, pikado i šah u Restoranu Sara, gdje je bilo i svečano postrojavanje svih učesnika, te streljaštvo u Gradskoj IMG 0090streljani i kuglanje na Gradskoj kuglani u Požegi. Ukupno je sudjelovalo preko 250 umirovljenika sportaša. Uz predsjednika MU županije Zvonka Čorka, predsjednika MU grada Požega Željka Peroutku, sve natjecatelje su pozdravili i zaželjeli sportsku sreću načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Čelnicima grada i županije išla je i zahvala MU za financijskom pomoći u organizaciji ovih sportskih susreta, te dobre suradnje s ovom organizacijom koja ima najveći broj članova na području županije.

Na kraju natjecanja ukupni pobjednik ponovno je bila odlična ekipa MU Brestovac, druga je ekipa MU Požega, te treća MU Jakšić. Voditeljima ekipa uručeni su im pehari koje je uručio zamjenik župana Ferdinand Troha.

Po pojedinim disciplinama najbolji su u pikadu ekipa MU „Orljava“ iz Brestovca, zatim MU Požega i MU Jakšić, u kuglanju MU Brestovac, ekipa MU Pakrac-Lipik i MU Požega, u šahu MU Jakšić, MU Pakrac-Lipik i MU Požega, IMG 0092te u streljaštvu MU Brestovac, MU Požega i MU Velika. Pojedinačno je u streljaštvu najbolji Petar Bosanac (MU Brestovac) ispred Tomice Galovića i Željka Peternela (oba MU Požega), zatim u pikadu Nada Grgić ( MU „Orljava“), kuglanju Darko Zovko (MU Brestovac) i šahu Stevan Rađenović (MU Pakrac-Lipik).

Maticama su dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje, a gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji zahvalnice za potporu i suradnju. U nastavku nakon svečanog ručka umirovljenici su se zabavljali uz zabavnu grupu Majestic.

Tekst/foto: Vladimir Protić