Srijeda, 01 Lipanj 2016 12:29

Odlični rezultati BK Luks Racing Teama u Orahovici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SLAVONSKO BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA -

ORAHOVICA – Proteklog vikenda u Orahovici se održala utrka Slavonske brdsko biciklističke lige na kojoj su nastupili i članovi požeškog BK LUKS Racing Teama. Utrka se vozila na dijelu iznad orahovačkog jezera na stazi dužine 3.1 km.

IMAG0424- Na ovoj utrci boje našeg požeškog kluba su branili Krešimir Pavičić, Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Nino Pavičić i Marija Lešković. Na startu u 11 sati našle su se kategorije Veterana, Žena i Kadeta. U kategoriji Veterana B nastupio je Krešimir Pavičić koji je vozio utrku od tri kruga ukupno dužine 9.3 km i koji je u borbi za postolje ipak završio sa četvrtom mjestu sa vremenom u istoj minuti kao u trećeplasirani i drugoplasirani. Ostaje žal za postoljem i tom malo vremenskom razlikom. Minutu nakon njih startala je kategorija Žene u kojoj je svoju prvu utrku vozila nova članica LUKS Racing Teama Marija Lešković. Iako prva službena utrka, Mariju to nije pokolebalo da se upusti u borbu sa iskusnijim natjecateljicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Utrku Marija vozi tri kruga ali ju prvoplasirana natjecateljica prelazi za krug i Marija utrku završava na vrlo dobrom četvrtom mjestu iza Jelene Vukosavljević iz Laktaša. Vrlo dobra prva utrka za Mariju Lešković i podstrek za daljne treninge – rekao je predsjednik BK Luks Racing Teama Igor Marač.

IMAG0427Minutu iza starta žena na startu su se pojavili natjecatelji kategorije Kadet u kojoj je boje požeškog kluba branio Nino Pavičić. Nakon vremena kontroliranih treninga, odricanja Nino vozi utrku od tri kruga i zauzima vrlo dobro treće mjesto i tim bodovima učvršćuje drugu poziciju ukupnog poretka kategorije Kadet.

U 13 sati na startu su se našle kategorije Junior i Elite. Na tom startu boje našeg požeškog kluba su branili u kategoriji Junior Zvonko Pedić i u kategoriji Elite Matej Skuzin. Juniori su vozili 4 kruga i utrka je bila dužine 12,4 km i Zvonko je premoćno osvojio prvo mjesto sa skoro 10 minuta prednosti ispred drugoplasiranog i ukupno drugo mjesto utrke u 13 sati. Matej Skuzin je u kategoriji Elite vozio pet krugova i osvojio je vrlo dobro drugo mjesto iza Tomislava Nemeta iz Osijeka.

- Sve u svemu, i dalje potvrda dobre forme naših biciklista i potvrda očekivanja dobrih rezultata na utrci u subotu koja se vozi za nacionalno prvenstvo u Eliminatoru - za kraj rekao je Marač.

Tekst: A. Protić Foto: BK Luks Racing team