Utorak, 17 Svibanj 2016 09:18

Na početku prvenstva Požežani dobro pripremljeni

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NACIONALNO PRVENSTVO U MTB BICIKLISTIČKOM MARATONU -

CRIKVENICA - U nedjelju 15. svibnja održano je u Crikvenici Nacionalno prvenstvo u MTB maratonu kao prvo u nizu. Po vrlo teškom terenu i po vrlo lošem vremenu na stazi u dužini 54 kilometara održalo se ovogodišnje prvenstvo na kojem su nastupili biciklisti požeškog Luks racing teama.

Zbog vremena se kasnilo sa startom, a vozili su u kategorijama Master B Krešimir Pavičić, u kategoriji Junior Zvonko Pedić i u kategoriji Mlađi junior Mirko Budimlić.

- Po jakoj buri koja je puhala za vrijeme cijele utrke naši biciklisti su krenuli u avanturu dugu 54 kilometra i slobodno se može reći da su kao moderni gladijatori krenuli u borbu sa teškim terenom i sa samim sobom. I ovu utrku naš Zvonko kao jedini plasirani junior na UCI rang listi krenuo je sa prve startne pozicije u svojoj kategoriji ali to u ovoj utrci i nije bilo jako važno. Iako pripremljeni za utrku, za nemoguće uvjete utrka nije krenula za naše bicikliste kako treba. U vrlo dobroj organizaciji BK Crikvenica, sa vrlo dobro označenom stazom, sa tri FEED i tehničke zone ipak nismo mogli računati na sve probleme koji se mogu javiti – kaže Igor Marač, predsjednik kluba.

Utrka je krenula s glavnog trga u Crikvenici ulicama grada i zatim se udaljila prema crikveničkom zaleđu. - Naši biciklisti su zauzimali pozicije za nastavak te vrlo teške biciklističke utrke. Ali sport ne bi bio sport da u nekim trenutcima nije i nemilosrdan. Tako našem Krešimiru se negdje na 10 kilometru događa kvar pedale i on ostatak utrke od 44 kilometra vozi otežano samo sa snagom na lijevom pedalu i utrku završava na 16. mjestu. Naš Zvonko u kategoriji Junior vozi dobru utrku, drži tempo i vozi u vodećoj skupini, i utrku završava ipak na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 2,5 minute čime je žal još veći jer u vremenu utrke od 2:45 minuta je takav zaostatak stvarno mali i Zvonko je ostao bez medalje na nacionalnom prvenstvu. U kategoriji mlađi juniora nastupio je naš Mirko Budimlić koji je prije utrke slovio za pretendenta i osvajača i najsjajnije medalje u borbi sa mladim biciklistima iz međimurskog kluba Sveti Martin na Muri Timotejom Kocenom i Stjepanom Hunjakom. Tako se utrka i odvijala, njih trojica su se odvojili od konkurencije ali, uvijek postoji to ali. Na 42 kilometru dok još njih trojica u grupi Mirko nailazi na jedan dio staze na kojem je kamenje i buši prednju gumu. Iako pokušava otkloniti kvar na biciklu, Mirko ne uspijeva popraviti i u tom trenutku za njega je utrka bila završena. Sve u svemu na jakoj utrci, teškoj stazi i po vrlo, vrlo lošem i teškom vremenu moramo biti zadovoljni trudom, a i uspjehom naših biciklista i moramo vjerovati da su pehovi na nacionalnim prvenstvima iza nas - kaže Marač, koji odmah najavljuje dalje utrke i natjecanja i to idući tjedna C1 utrkom u Banja Luci, poslije toga je jedna utrka Slavonske lige te će vikend poslije toga klub nastupiti na još jednom nacionalnom prvenstvu koje se održava u Bjelovaru i to je Nacionalno prvenstvo u Eliminatoru.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Luks racing team