Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016 09:58

Tri zlatne medalje za požeške Sokolice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

54. KUP SLAVONIJE I BARANJE U GIMNASTICI – 2. kolo -

VALPOVO - U subotu 14. svibnja u Valpovu je održano 2. kolo 54. Kupa Slavonije i Baranje u C programu ženske sportske gimnastike. U jakoj konkurenciji od 106 natjecateljica iz Osijeka, Đakova, Belog Manastira, Vukovara, Vinkovaca, Valpova, nastupile su i predstavnice GD "Sokol" Požega u kategoriji kadetkinja, mlađih juniorki i juniorki. Kadetkinje Ana Miloš i Nika Žiberna, djevojčice koje su prvi puta uopće nastupile na ovako velikom natjecanju ostvarile su dobar rezultat u sredini tablice. Mlađe juniorke: Tea Čavec, Anja Devčić, Lea Klinčić, Marija Ljubica Nosić, Klara Krmpotić, Rebeka Salak i Lara Markanjević osvojile su ekipno 3. mjesto, a kao pojedinka Tea Čavec podijelila je 4 mjesto i za malo joj izmaklo postolje. Juniorke: Josipa Majetić, Jelena Nigović, Ana Grgić i Magdalena Černušak ekipno su osvojile 4. mjesto. Josipa Majetić bila je najbolja pojedinka u ekipi i osvojila 9. mjesto.

VUKOVAR - U nedjelju 15. svibnja u Vukovaru je održano 2. kolo B programa ženske sportske gimnastike. Predstavnice GD "Sokol" uzele su čak tri zlata. Kadetkinja Lana Majetić 1. mjesto i zlatna medalja, mlađa juniorka Madlen Majetić 1. mjesto i zlatna medalja, te juniorka Tonka Pavelić 1. mjesto i zlatna medalja, unatoč brojnim ozljedama.

- Djevojke su u Vukovaru odradile odlično natjecanje i vratile se sa tri zlata, vjerujemo da će se i ove godine plasirati na Državno natjecanje – istakao je glavni trener Zlatko Kraker, prof., koji najavljuje idućeg vikenda mušku gimnastiku u 3. kolu Kupa Slavonije i Baranje koji će se održati u Valpovu.

Tekst: Vladimir Protić Foto: GD Sokol