Nedjelja, 08 Svibanj 2016 12:41

Slavija ubacila peticu Višnjevcu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL – istok – 26. kolo

SLAVIJA - VIŠNJEVAC 5:2

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 150, sudac Ćosić (Bjelovar)

STRIJELCI: 0:1 Meseljević (30), 1:1 Majstorović (32 - 11m), 1:2 Marković (42), 2:2 Jakovljević (52), 3:2 Jakovljević (72), 4:2 Žuljević (90), 5:2 Jakovljević (90)

SLAVIJA: Petković, Gomerčić, Majstorović (70. Mikić), Ognjenčić, Žuljević, Ančurovski (70. Solić), Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Abramović (83. R. Bognar), Jakovljević. Trener: Dalibor Bognar.

VIŠNJEVAC: Ribičić, Lee, Vranješ, Čakalić, Žitnjak, Marković, Kvesić, Stojanović, Marković-Mandić, Bekavac, Meseljević. Trener: Robert Špehar.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Jakovljević (Slavija).

Iako rezultat govori o velikoj pobjedi, nogometaši Slavije su puno teže od očekivanog svladali mlade goste iz Višnjevca. Dva puta su Višnjevčani vodili, Slavijaši su se uporno vraćali i tek u sudačkoj nadoknadi postigli dva pogotka za rezultatski uvjerljivo slavlje. Poveli su gosti u 30. minuti nakon prekrasne akcije i ubačaja s desne strane kojeg je jedan igrač Višnjevca propustio kroz noge, a Meseljević pospremio loptu topovskim udarcem pod gredu. Izjednačenje je došlo vrlo brzo, dvije minute kasnije, iz kaznenog udarca nakon prekršaja nad Matejem Pehardom, a siguran izvođač je Majstorović. Rastrčani gosti ponovo dolaze u vodstvo u 42. minuti nakon što Petković nije uspio uhvatiti loptu, a najprisebniji u gužvi bio je Marković koji je gurnuo loptu u praznu mrežu. Izjednačio je Jakovljević u 52. minuti nakon što je s lijeve strane šutirao Žuljević , mladi Ribičić odbija loptu na koju natrčava Slavijin golgeter i mirno poentira. Za vodstvo u 72. minuti ponovo zabija Jakovljević nakon što se našao pred Ribičićem te precizno poslao loptu ispod odličnog vratara gostiju u sami kut gostujućih vrata. Imali su gosti prigodu i za izjednačenje no Žuljević je u sudačkoj nadoknadi zabio za 4:2 nakon što se lažnjakom oslobodio svog čuvara te pogodio malu mrežicu nemoćnog Ribičića. Točku na i u zadnjim sekundama utakmice stavio je svojim trećim pogotkom Jakovljević kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu nakon što ga je nesebično poslužio Roberto Bognar. Na kraju uvjerljiva pobjeda Slavije koja rezultatski ne odgovara prikazanom na terenu. Gosti su odigrali odličnu utakmicu, a očito Pleterničani ovo proljeće bolje igraju na gostujućim terenima dok se pred svojim navijačima redovito muče u prikupljanju bodova.

Tekst: P. Čuljak/A. Protić Foto: A. Protić