Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 11:05

Slavija napunila mrežu Varaždinaca

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL Istok - 25. kolo - 

VARAŽDIN – SLAVIJA 0:4

VARAŽDIN – Stadion NK Varaždin. Gledatelja 150. Sudac Matej Vuković, pomoćnici Totić i Dendis.

STRIJELCI: 0:1 – Jakovljević (20) 0:2 – Žuljević (53), 0:3 – Ančurovski (60-11m.) 0:4 – Žuljević (82).

VARAŽDIN: M. Posavec, Belaj, Modrić (od 59. Boban), Sinković, Oštrek, Jagačić (od 46. Strahonja), Juraj Čelić (od 37. Šestak), Marić, Jertec, Vukek, I. Posavec. Trener Mario Ružić.

SLAVIJA: Petković, Ognjenčić, Kvaternik, Šubara, Gomerčić, Žuljević (od 86. Marčinović), Ančurovski (od 85. R. Bognar), Jakovljević (od 80. Mikić), I. Peharda, Abramović, M. Peharda. Trener Dalibor Bognar.

ŽUTI KARTONI: Jagačić, Marić, Jertec (Varaždin), Petković, Ognjenčić, Kvaternik (Slavija).

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija).

Momčad Dalibora Bognara vratila se starim navikama nakon male krize očito uzrokovane zamorom materijala. Visoka pobjeda nad vrlo dobrom ekipom Varaždina i to na njihovom terenu dovoljno govori o izvedbi Pleterničana. Slavijaši su odlično ušli u utakmicu i u prvih 10-ak minuta trebali riješiti utakmicu. Imali su 3-4 mrtve prekrasne prigode, ali izostala je realizacija. Nakon toga ipak nije stigla kazna nego je Jakovljević nakon udarca iz kuta ostao sam na daljoj vratnici i postigao vodeći zgoditak. Imali su igrači Slavije u prvom poluvremenu još nekoliko izglednih prigoda za pogodak, ali ostalo je samo 1:0. Na početku drugog poluvremena napadači Slavije „presingom“ su napravili pritisak i vratar domaćih je pogriješio te poklonio loptu Žuljeviću koji ne oprašta ovakve greške. Treći pogodak je pao nakon kaznenog udarca kojeg je izborio ponovo aktivni Žuljević, a Ančurovski je mirno spremio loptu u mrežu s 11 metara. Četvrti pogodak Slavijaši su postigli nakon što je I. Peharda uputio udarac prema protivničkim vratima pa se lopta odbila do Žuljevića koji je ponovo bio vrlo miran i koncentriran te dovršio posao u Varaždinu. Domaćin je imao tek dva udarca u okvir Slavije s nekih 20-ak metara i nisu ozbiljnije ugrozili vrata Pleterničana.

- Dobra prvenstvena utakmica u kojoj smo pokazali zašto smo na visokom drugom mjestu. Imali smo prigoda za još pogodaka no nakon ovakve pobjede u gostima bilo bi nezahvalno tražiti manjkavosti. Čestitam dečkima na pobjedi, okrećemo se utakmicama u idućem mjesecu, a ova pobjeda nam je bila potrebna radi mira i samopouzdanja pred nadolazeće susrete – rekao je trener Slavije Dalibor Bognar.

Tekst: P. Čuljak/A. Protić Foto: arhivska fotografija