Nedjelja, 24 Travanj 2016 10:51

Slavija neriješeno s Vukovarom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 24. kolo -

SLAVIJA - VUKOVAR 1991 2:2

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 150, sudac Matić (Osijek), pomoćnici Buček i Laco.

STRIJELCI: 0:1 Šest (15), 1:1 Ančurovski (43), 2:1 Ognjenčić (64), 2:2 Kožul (66).

SLAVIJA: Petković, Ognjenčić, Majstorović (od 83. Gomerčić), Ognjenčić, I. Peharda, Nikolaš (od 46. Jakovljević), Šubara, M. Peharda, I. Peharda, M. Peharda, Žuljević, Mikić, Solić, Ančurovski. Trener: Dalibor Bognar.

VUKOVAR 1991: Burcsa, Šest (od 90. Krešić), Suton (od 46. Kožul), Lovrić, Marinčić, Šibalić, Korolija, Erić, Karaula, Vuković, Rist (od 53. Matijević). Trener Goran Meštrović.

ŽUTI KARTONI: Solić, Jakovljević, Majstorović (Slavija), Šest, Šibalić, Karaula, Matijević (Vukovar 1991).

IGRAČ UTAKMICE: Vinko Ančurovski (Slavija).

U trećoj utakmici u nizu Pleterničani ne uspijevaju pobijediti svoje suparnike. Gosti oslabljeni ne igranjem nekoliko igrača odigrali su hrabru utakmicu u kojoj su odnijeli bod sa stadiona S. Z. Šivo, a kako je počela utakmica mogu žaliti i za ostala dva boda jer su u utvaranju utakmice osim pogotka imali još nekoliko odličnih prigoda koje nisu realizirali. Nakon jedne nespretne intervencije pleterničke obrane u 15. minuti Šest se sjurio sam prema Petkoviću, ali ga je I. Peharda uspio dostići. Ni minutu nakon tog ista situacija, ovoga puta Šest bježi svima i matira Petkovića manirom iskusnog golgetera. Do poluvremena Slavija izjednačava pogotkom Ančurovskog i odlazi na predah s odličnim rezultatom naspram prikazanom. Ančurovski se našao nakon solo prodora u kaznenom prostoru gostiju i oštrim prizemnim udarce u bliži kut postiže pogodak. U drugom dijelu Pleterničani pritišću vrata iskusnog Burcse pa su za trud nagrađeni vodstvom i to prekrasnim pogotkom mladog Ognjenčića koji je s ruba kaznenog udarca potegao neobranjivo preko Burcse u gornji suprotni kut. Kada se činilo da će Vukovarci konačno posustati dvije pričuve trenera Meštrovića donijele su gostima bod. Nakon prodora po lijevoj strani i visokog ubačaja Matijevića na drugu vratnicu zaboravljen je ostao Kožul i rutinirano pospremio loptu u mrežu za konačan rezultat. Očito je kriza zahvatila igrače Slavije, a prvo mjesto i Međimurje sve su dalje.

- Očigledno smo u silaznoj fazi prouzrokovanoj umorom i zasićenjem. Uz želju i htijenje ponovo nismo bili pravi. Unatoč svemu stvorili smo nekoliko odličnih prigoda, ali očito nam je i sreća okrenula leđa i protivnik zasluženo odnosi bod - rekao je trener Slavije Dalibor Bognar.

- Imali smo na početku odlične šanse dotući domaćina, ali zabili smo samo jedan gol. Nakon toga domaćin preuzima inicijativu i okreće rezultat, ali mi se ne predajemo te izjednačavamo. Čestitke svim akterima današnjeg dvoboja - poslije utakmice komentirao je trener Vukovara Goran Meštrović.

Tekst: A. Protić/P. Čuljak Foto: A. Protić