Srijeda, 20 Travanj 2016 12:10

Uz 80-tak vozača sudjeluje i pet Požežana

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJAVLJENO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOCROSSU NA VILARAMA -

POŽEGA – U nedjelju 24. travnja na Vilarama ponovno nas očekuju uzbuđenja, skokovi i dobra vožnja motocrossa, jer je najavljeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske Požega 2016. Domaćin je Motoklub Požega-Promet, uz pokroviteljstvo grada Požega. Po najavi organizatora na Vilarama se očekuje 80-tak vozača motocrossa u nekoliko kategorija, a ove godine vozit će i pet Požežana. Na žalost neće sudjelovati Matej Jaroš, koji je proteklog vikenda na utrci u Slovačkoj doživio pad i ozljedu zbog koje ne može voziti jer mora mirovati šest tjedana.

- Grad Požega je i ove godine pokrovitelj popularne motocross utrke na stazi Vilare. Uz lijepu tradiciju ovih atraktivnih utrka na našoj stazi moram istaknuti da smo kao Grad, osim pokroviteljstva, prihvatili i obvezu koju imamo prema klubu kako bismo ubrzali određene procese koji se tiču staze Vilare i rješavanja problematike koja se odnosi na stvaranje boljih uvjeta i standarda na toj stazi. To se prvenstveno odnosi na probleme sa zemljištem, odnosno s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom gdje sam bio na sastanku i osobno zatražio da se počne rješavati ovaj problem – rekao je na konferenciji za novinare požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je pozvao građane da dođu na utrku.

Nedjeljnu utrku najavio je tajnik kluba Zlatko Jaroš i jedan od vozača Leo Pandžić, uz kojega vozi i njegov brat Mihael Pandžić. - Mi kao organizator potrudili smo se da pripremimo sve za utrku. U klasi juniora voze se dvije utrke, kod seniora imamo jednu zajedničku utrku i vozi se B ligu u kojoj voze vozači do 250 kubika, vozači klase „open“ i veterani. Ako ih je do 40 koliko prima startna rampa, onda se vozi jedna utrka, a ako je preko 40 vozača, onda ih moramo razdvajati po kategorijama. U nedjelju utrka kreće u 13.30 sati – istakao je Jaroš, te pozvao Požežane da dođu na utrku, koja će po najavi vremenske prognoze biti nešto svježija, što svakako pogoduje vozačima. Zbog kiše proteklih dana očekuje se dobra staza za motore, bez prašine.

Tekst/foto: Vladimir Protić