Nedjelja, 10 Travanj 2016 10:51

Porazom Slavija izgubila liderstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 22. kolo -

SLAVIJA – KOPRIVNICA 1:3

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 150, sudac Kurbaša (Bizovac), pomoćnici Totić i Dendis.

STRIJELCI: 0:1 Ivanović (38), 1:1 Jakovljević (62), 1:2 Ivanović (69), 1:3 Srpak (82)

SLAVIJA: Blašković, Nikolaš (71. R. Bognar), Majstorović, Ognjenčić (78. Gomerčić), Žuljević, Ančurovski, Mikić, D. Bognar, I. Peharda, Solić (85. Marčinović), Jakovljević. Trener: Dalibor Bognar.

KOPRIVNICA: Tihelka, Tucaković, Brcković, Vukonić, Maljak, Leko (90. Potroško), Ivanović (90. Baričić), Tkalčić, Munivrana (89. Haračić), Srpak, Šarlija. Trener: Želimir Mešnjak.

IGRAČ UTAKMICE: Luka Ivanović (Koprivnica).
ŽUTI KARTONI: Blašković (Slavija), Maljak, Šarlija (Koprivnica).

Još od svibnja 2013. godine Slavija nije izgubila prvenstvenu utakmicu pred svojim navijačima. Za ovaj iznenadni poraz krivac je ekipa Koprivnice koja je s više žara i borbenosti ušla u ovaj susret i za to su bili nagrađeni vrijednim bodovima za ostanak u ligi i to na najtežem gostovanju kod dotadašnjeg lidera trećeligaškog istoka. U prvoj trećini utakmice gledali smo izjednačenu i opreznu igru s obje strane i tek u završnici prvog dijela igra se malo razbuktala pa su se izrodile i nekakve polu prilike. U 37. minuti jedan naoko bezopasan udarac prema vratima izrodio se u prigodu kada je lopta došla do Ivanovića koji ju je odlično primirio i s desne strane s ruba peterca poslao u suprotni kut nemoćnog Blaškovića. U drugom dijelu bilo je puno zanimljivije. Slavija je zaigrala otvorenije i ostavljala puno prostora opasnim napadačima Koprivnice. U jednoj takovoj kontri Ivanović se sjurio s centra prema Blaškoviću, ali ga je Ivan Peharda uspio sustići i spasiti siguran pogodak. Domaći su izjednačili preko Jakovljevića. Mikić je prošao po lijevoj strani uputio prizemnu loptu do Majstorovića koji ne zahvaća dobro loptu i ona dolazi do Žuljevića čiji udarac prema vratima Jakovljević skreće i vara Tihelku. Kada se očekivao potpuni preokret gosti ponovo dolaze u vodstvo preko Ivanovića. Iskoristio je jedan nesporazum u domaćoj obrani i našao se sam pred Blaškovićem te oštrim udarcem uzdrmao gredu od koje se lopta odbila u pod pa u gornji dio mreže. Slavija kreće po izjednačenje no umjesto toga Srpak postiže treći pogodak u 82. minuti. Primio je loptu u kaznenom prostoru i lijevom nogom kroz blok domaćih igrača poslao loptu u bliži kut prevarivši vratara domaćih. Ovim porazom Slavija je izgubila i prvu poziciju na tablici.

Tekst: P. Čuljak/A. Protić Foto: A. Protić