Petak, 18 Ožujak 2016 12:43

1. ŽNL starta sutra utakmicom u Jakšiću

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROLJETNI DIO PRVENSTVA ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE -

POŽEGA - Utakmicama 12. kola Prve ŽNL kreće proljetni dio prvenstva koje će biti izuzetno zanimljivo i temeljem propozicija posljednje plasirana momčad napušta ligu dok predposljednja ovisi o plasmanu Hajduka iz Pakraca u 4. HNL. U subotu 19. ožujka proljeće otvaraju ekipe Jakšića i Papuka iz Velike, a derbi utakmica kola igra se u Vidovcima gdje se sastaju susjedi Dinamo i Tim osvježenje iz Kuzmice. Dinamo jesenas nije oduševio svojim rezultatima, no sve se još može popraviti pa je utakmica protiv Tim osvježenja, koje je drugoplasirano na tablici dosta bitna za Vidovčane. U Kaptolu domaći nogometaši dočekuju jesenskog prvaka Slogu iz Trenkova, koja je također u dobroj formi, a Kaptol se nalazi u dosta složenoj situaciji i pobjeda bi mu puno značila. U ovom trenutku skloniji smo percepciji da više šansi za pobjedu imaju nogometaši Sloge, no to ne mora značiti da će pobijediti. Za posljednju na tablici Požegu gostovanje u Buku je također vrlo znakovito, jer sve osim poraza Požegi otvara nadu za spas. Petoplasirana momčad Kutjeva dočekuje Slaven Gradac, bodovna razlika između te dve ekipe je samo 3 boda te pobjeda gostiju stavlja ih u idealnu poziciju da pobjegnu sa dna ljestvice. Croatia iz Mihaljevaca dočekuje na svom terenu deveto plasiranu momčad prvenstva Mladost iz Pavlovaca i sve osim pobjede za Mihaljevčane bilo bi razočaranje za njih jer nakon toga imaju dva teška gostovanja u Kaptolu i Kutjevu, a u goste im dolazi Požega.

Evo parova:
Subota 19. ožujka u 15,30 sati Jakšić – Papuk, nedjelja 20. ožujka u 15,30 sati: Buk: Bsk Buk – Požega, Mihaljevci: Croatia – Mladost (Pavlovci), Vidovci: Dinamo – Tim osvježenje (Kuzmica), Kutjevo: Kutjevo – Slaven (gradac), Kaptol: Kaptol - Sloga (Trenkovo).

Starta 2. i 3. ŽNL
Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Druge ŽNL susret između prvoplasiranih Sulkovaca i Lipika 1925 može ponuditi nekoliko varijanti. Naime Sulkovci su na prvom mjestu s 21 bodom dok Lipik 1925 dijeli 2.- 3. mjesto s Dinamom iz Rajsavca s 16 bodova. Ako bi Sulkovci ostvarili pobjedu tada bi Lipiku 1925 pobjegli na nedostižnih osam bodova razlike i izbacili ih iz utrke za prvo mjesto, te bi im do osvajanja trofeja kao protukandidat ostao samo Dinamo iz Rajsavca s kojim igraju posljednje kolo u Rajsavcu. U koliko bi susret završio pobjedom Lipika ili čak i neriješeno tada bi se Lipičani mogli nečemu nadati. Za očekivati je da će Dinamo iz Rajsavca kao gost ostvariti pobjedu u Staroj Lipi i time ili smanjiti ili održati bodovni zaostatak za Sulkovcima.

Parovi 10. kola 2. ŽNL koje se igra 20. ožujka u 15,30 sati: D. Obrijež: Croatia – Graničar (Zagrađe), Dobrovac: Dobrovac – Kamen (Vetovo), Drenovac: H. Dragovoljac – Omladinac (Čaglin), Stara Lipa: Lipa – Dinamo (Rajsavac, Sulkovci: Sulkovci – Lipik 1925.

Parovi 3. ŽNL 19. ožujka u 15,30 sati sastaju se: Marino Selo: Jovača – Parasan (Golobrdci), 20. ožujka u 15.30 sati sastaju se: Biškupci: Bsk – Poljana, Badljevina: Dinamo – Graničar (Bučje), Eminovci: Eminovci – Slavonija (Prekopakra). Ovčare – slobodne.

Tekst: J. Neferović/A. Protić Foto: arhivska fotografija