Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 14:17

Žuljević hat-trickom donio pobjedu Slaviji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok – 17. kolo -

PODRAVINA - SLAVIJA 0:3

LUDBREG – Igralište Ludbreg, gledatelja 100, sudac Petrović.

STRIJELAC: 0:1 Žuljević (8.), 0:2 Žuljević (74.), 0:3 Žuljević (88.)

LUDBREG: Sudec, Malec, Sakač, Valjak, Fajt, Premec (od 59. Međimorec), Klekar, Kuhta (od 64. Henrique Clarindo), Čeko (od 65. Aparecido Gama Junior), Kučko, Conjar. Trener: Velimir Špikić.

SLAVIJA: Petković, Ognjenčić, Majstorović, I. Peharda, Nikolaš, Šubara (od 82. Marčinković), M. Peharda, Žuljević, Mikić, Solić (77. Gomerčić), Ančurovski (od 90. Kvaternik). Trener: Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija)

ŽUTI KARTONI: Premec (Podravina), Mikić, Šubara (Slavija).

Nogometaši Slavije odlično su ušli u utakmicu i poveli odmah na samom otvaranju u 8. minuti. Domaćin je očekivano krenuo žestoko jer su im bodovi neophodni u borbi za ostanak, ali pravovremeni pogodak Tomislava Žuljevića umirio je domaćine. Imali su igrači Podravine nekoliko situacija koje su mirisale na pogodak no obrana Slavije s vratarom Petkovićem sve je pokušaje uspješno otklonila. U drugom poluvremenu više prigoda imala je Slavija no nisu bili precizni sve do završnice utakmice kada stvar u svoje ruke uzim najbolji pojedinac susreta Žuljević koji s nova dva pogotka završava priču.

Drugi pogodak zabio je na asistenciju Solića dok je treći lukavo iskoristio pogrešku domaćeg vratara za svoj hat-trick i bodove koji Slaviju ostavljaju na vrhu uoči velikog derbija u subotu kada u goste dolazi drugoplasirana ekipa BSK-a koja je u prvom dijelu ostala dužnik Slaviji pobijedivši na svom terenu s 4:0.

- Utakmica je bila prema očekivanjima, protivnik je bio vrlo motiviran, na našu sreću rano smo poveli i usmjerili utakmicu na naš mlin te na kraju zasluženo pobijedili. Protivnik je kod 1:0 imao stativu i mogao izjednačiti no i mi smo imali još nekoliko prigoda pa je rezultat mogao biti i veći – rekao je trener Dalibor Bognar.

Tekst: P. Čuljak/A. Protić Foto: arhivska fotografija