Petak, 26 Veljača 2016 11:56

Četiri ekipe u borbi za naslov prvaka

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

MALONOGOMETNA LIGA VETERANA POŽEGA – 14. kolo -

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrane su sve utakmice 14. kola. U prvoj utakmici Vallis Aurea je očekivano pobijedila Standard. U pobjedi od 10:1 strijelci su bili Zdenko Šarić (3), Krešo Krešić (29, Borislav Jukić, Stipo Martinović, Ivica Malnar, Gojko Soldo i Tomislav Mandić. Počasni pogodak za Standard postigao je Danijel Rađenović. Lider Alabama je s uvjerljivih 7:0 slavila protiv Hvidre. Pogotke su postigli Ranko Petrović (3), Krešo Poleti, Dinko Šulc, Darko Pandžić i Zoran Bošnjaković. Kelvin je bio bolji od Pilane Blatančić i došao do važne pobjede rezultatom 6:4. Igrači Kelvina nakon desetak minuta igre imali su vodstvo od 4:0. U posljednje dvije minute prvog dijela „Blatančići“ postižu tri brza pogotka i smanjuju rezultat na 4:3, a u prvoj minuti nastavka stižu i do izjednačenja. Sredinom drugog dijela Kelvinovci postižu dva pogotka i dolaze do tri nova boda s kojima drže priključak za vodećom Alabamom. Za Kelvin strijelci su bili Jurica Bešlić (3), Željko Mitrović (2) i Petar Čuljak. Za Pilanu Blatančić zabili su Sebastijan Kalnak, Ivica Stojčević, Miroslav Mandić i Rajko Mijatović. U derbiju kola Euromodul Rijeka je poražen od Bećara rezultatom 1:3. Prvi je u vodstvo došao Euromodul pogotkom Velimira Mežnarića u 15. minuti. Izjednačio je Davor Karan u 21., a Bećare je u vodstvo doveo Vlado Karan u 26. minuti. Pobjedu je potvrdio Ivo Papak u 29. minuti. Bećari su se s novim bodovima na ljestvici izjednačili s Euromodulom. U posljednjoj utakmici 14. kola Rampa Spin Valis pobijedila je Prvi hrvatski redarstvenik rezultatom 4:3 iako je tri puta gubila. „Redarstvenici“ su imali vodstvo od 0:1, 1:2 i 2:3. Rampa je do izjednačenja došla pet minuta prije kraja, a u posljednjoj minuti njihov najbolji strijelac Jako Novak zabio je za pobjedu i nova tri boda s kojima i dalje ostaju u igri za naslov prvaka. Pogotke za Rampu postigli su Jako Novak (2), Mijo Kostić i Nikola Zirdum, strijelci za PHR bili su Štefo Odobašić, Zdravko Matanović i Boris Ravlić.

Četiri kola prije kraja četiri ekipe su u borbi za naslov. Vodeća Alabama ima 28 bodova dok drugoplasirani Kelvin ima bod maje. Na 3. i 4. mjestu su Vallis Aurea i Rampa Spin Valis sa 26 boda. Bećari i Euromodul Rijeka su na 5. i 6. mjestu sa 23 boda i teško da se mogu uključiti u borbu za prvo mjesto. Sedma je Pilana Blatančić sa 20 bodova. Osma je Hvidra sa 12, deveti Prvi hrvatski redarstvenik sa 12, a posljednji, deseti Standard ima 6 bodova.

Zbog zauzetosti dvorane drugim sadržajima u prvenstvu MNLV Požega slijedi stanka od tri tjedna. Utakmice 15. kola igrat će se u nedjelju, 13. ožujka.

Tekst/foto: J . Bešlić