Utorak, 23 Veljača 2016 18:30

Slavonija iznenadila prvoligaša iz Zaprešića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIJATELJSKA PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA -

SLAVONIJA – INTER 3:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 120. Sudac Brkić (Požega).

STRIJELCI: 1:0 - Grbeš (15), 2:0 - Grbeš (55), 3:0 – Matić (65), 3:1 – Blažević (83).

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Plešić, Tomić, Darmopil, Podobnik, Sokić, Jakešević, Grbeš, Jurić, Grgić, još su igrali Blažević, Franjić, Včelik, Nović, S. Vasić, Smojvir, Matić, Kolembus, Karačić. Trener Marijan Bakula.

INTER: Mrmić, Hanžek, Mazalović, Freli, Komorski, Mlinar, Šoljić, Nestorovski, Zulim, Bočkaj, Puljić, još su igrali Čović, Čeliković, Blažević, Jurjević, Maloku, Glavina, Ćosić, Casini, Ottochia. Trener Branko Lađević.

Po veoma ugodnom i toplom vremenu te dobrom terenu Slavonija je iznenadila zaprešićkog prvoligaša u prijateljskoj utakmici i ostvarila pobjedu od 3:1. Na početku utakmice u 5. minuti Pavelić je bio u prilici zatresti mrežu Mrmića, ali gostujuća obrana je bila uspješnija. Inter terenski dominira no bez prave šanse za pogodak. U 15. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Napad domaćih igrača preko Pavelića završio je šutom s oko 18 metara polu lijevo u suprotnu stranu. Mrmić je loptu kratko odbio i na nju natrčava Grbeš i šalje je u mrežu. Do kraja prvog poluvremena priliku za izjednačenje imao je Inter preko Nestorovskog u 23. minuti. Slobodan udarac s oko 18 metara vrlo dobro je izveo Nestorovski, no istakao se vratar domaćih Vasić odličnom intervencijom. U drugom poluvremenu dosta izmjena s obje strane, a u 55. minuti Slavonija je povela s 2:0. Kontra napad Slavonije poveo je po desnoj strani Jurić, no činilo se da je u jednom trenutku dao preveliki for i da od toga neće biti ništa, ali se uspio izboriti za loptu i uputio prizeman centaršut pred gol Intera. Na tu loptu natrčava Grbeš i s 3 – 4 metra šalje je u mrežu. Najljepši gol na utakmici postigao je u 65. minuti mladi Matić. Ponovno dobar kontra napad Slavonije preko Novića, Včelika i Kolembusa, koji je odlično uposlio na oko 18 metara od gola Intera Matića. Matić je desnom nogom zaustavio loptu i prebacio na lijevu te iz zraka odmah šutirao u donji desni kut vratara Intera, koji je bio nemoćan. Vodstvo od 3:0 za Slavoniju malo tko je očekivao i gosti su bili poniženi, a i pred porazom. Nakon što je na terenu bila kompletna mlada momčad Slavonije, Inter je u 83. minuti postigao počasni pogodak zahvaljujući grešci mladog vratara Slavonije Blaževića, a strijelac je bio njegov prezimenjak u redovima Intera. Na kraju Inter je ostao dužnik ljubiteljima nogometa u Požegi i dobro se obrukao u ovoj prijateljskoj utakmici, pogotovo nakon prvenstvene pobjede prije tri dana u Puli.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić