Srijeda, 06 Siječanj 2016 23:57

Vallis Aurea nakon dramatične završnice i lutrije penala pobjednik turnira

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

25. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR “POŽEGA 2015.“ VEČER FINALA -

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc večeras je odigrana završnica 25. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2015“ u kategoriji fonda nagrada. U finalu su ekipe Vallis Aurea i Caffe bar Rubikon odigrali utakmicu u visokom tempu i s puno uzbuđenja posebno pri kraju susreta.

Rubikon je bolje otvorio utakmicu i stvorio više prilika, a to su materijalizirali dvije minute prije kraja prvog dijela kada je Nikola Eller zabio s pet metara nakon dobre akcije kod izvođenja kornera. Kada je isti igrač u 26. minuti povisio na 0:2 činilo se da će Rubikon obraniti naslov.

Vallis Aurea nije djelovala kao da može nešto učiniti pogotovo jer su njeni igrači već pomalo gubili snagu, a na klupi su imali samo dvije rezerve dok je Rubikon imao dužu klupu sa četiri rezervna igrača. I u ovoj utakmici se pokazalo da 2:0 u nogometu, a pogotovo u malom nije neka velika prednost.

Mario Majstorović je u 35. minuti smanjio rezultat na 1:2 i donio nadu svojim suigračima. Minutu prije kraja Josip Jakovljević sa desetak metara prizemnim udarcem postiže pogodak za 2:2 i donosi svojoj ekipi izjednačenje i priliku da dođu do naslova izvođenjem penala.

Već u prvoj seriji vratar Ivan Petković obranio je penal Dariu Terziću koji je šutirao snažno ali po sredini gola. Nakon toga je penal sigurno izveo Josip Jakovljević i donio prednost Vallis Aurei od 3:2. Sigurni izvođači nakon toga su bili i Matej Ivanović za Rubikon kao i Tomislav Valentić za Aureu. U posljednjoj seriji za Rubikon je zabio Tomislav Kotorac, a kada je penal sigurno izveo i Mario Majstorović moglo je početi veliko slavlje igrača Vallis Auree i njihovog voditelja Pere Živkovića.

Ekipa Vallis Aurea prvi put nastupa pod ovim imenom na požeškom turniru i odmah su osvojili naslov pobjednika. Igrači te ekipe dugi niz godina nastupaju na požeškom turniru, a sada su zajedno okupljeni u ekipu koja je ostvarila ovaj odličan rezultat iako se svi oni dobro poznaju jer su igrali ili još igraju u pleterničkoj Slaviji.

Igračima Rubikona ostaje žal što nisu obranili naslov iako su bili jako blizu i praktički su sami sebe pobijedili u ovom već dobivenom susretu kada je novi pehar za prvaka skoro već bio na putu za Novu Gradišku. Jedan trofej ipak je pripao igračima Rubikona i to Dariu Terziću koji je s 9 postignutih pogodaka najbolji strijelac 25. BMNT „Požega 2015“.

Za najboljeg vratara proglašen je Ivan Petković iz Vallis Auree dok je njegov suigrač Tomislav Valentić izabran za najboljeg igrača turnira. 

- Cijeli turnir smo igrali odlično i nismo izgubili ni jednu utakmicu, i mislim da smo zasluženo osvojili turnir. Čast i ponos je biti proglašen najboljim igračem turnira, a zbog toga se zahvaljujem najviše mojim suigračima jer bez njih ne bi postigao ovaj uspjeh – rekao je nakon finalne utakmice Tomislav Valentić.

Vallis Aurea je osvojila nagradu od 20.000 kuna, a Rubikon 10.000 kuna. Pehare i nagrade ekipama kao i trofeje najboljim pojedincima u ime organizacijskog odbora uručio je predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović.

Prije finalne utakmice slavonskobrodska ekipa Percom dostava plina je s uvjerljivih 5:1 pobijedila Caffe bar Vertigo i utakmici za 3. mjesto. Percom je osvojio 5.000 kuna, a Vertigo 2.500 kuna. Nagrade i pehare u ime organizatora uručio im je glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.

U sklopu završne večeri odigrana su i dva finala mlađih kategorija. Kod starijih limača prvo mjesto je osvojila NK Slavonija koja je rezultatom 3:0 bila bolja od Škole nogometa Batrina. Kod juniora ekipa Mandić Promet je nakon penala svladala Varteks 97 rezultatom 3:5. Nakon 30 minuta rezultat je bio 2:2.

VALLIS AUREA – CAFFE BAR RUBIKON 2:2 (5:4p)

Požega, SD „Tomislav Pirc“, gledatelja 800, suci : Slaven Stojanović i Oliver Hrmić (Požega).
STRIJELCI – 0:1 Eller (18), 0:2 Eller (26), 1:2 Majstorović (35), 2:2 Jakovljević (39).
VALLIS AUREA – Ivan Petković, Tomislav Valentić, Ivan Peharda, Mario Abramović, Vinko Ančurovski, Mario Majstorović, Josip Jakovljević, Danijel Štavlić.
CAFFE BAR RUBIKON – Marko Kao, Matej Ivanović, Nikola Eller, Mario Vlaović, Matej Kurjaković, Ivan Kašljević, Dario Terzić, Tomislav Kotorac, Alen Akmačić, Goran Divković.

PERCOM DOSTAVA PLINA – CAFFE BAR VERTIGO 5:1

Požega, SD „Tomislav Pirc“, gledatelja 600, suci : Nikola Jurišić i Dario Brkić.
STRIJELCI : 1:0 Bundevica (5), 2:0 Jurić (24), 3:0 Bundevica (31), 3:1 Pavić (33), 4:1 Družić (35), 5:1 (Družić 39).
PERCOM DOSTAVA PLINA – Ivica Brdar, Dragan Srijemac, Ivan Marić, Almedin Bundevica, Antonio Alfoldi, Goran Jurić, Hrvoje Mišić, Alen Jelčić, Marko Družić.
CAFFE BAR VERTIGO – Robert Marić, Tomislav Zelenika, Nikola Miholić, Josip Pavić, Marko Zelenika, Danijel Martić, Josip Kopačević, Saša Lediščak, Matej Sivrić, Filip Panđić.

Tekst/foto: Alen Protić