Srijeda, 06 Siječanj 2016 11:52

Vallis Aurea i Caffe bar Rubikon u finalu 25. BMNT "Požega 2015"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

12. DAN 25. BOŽIĆNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA – POLUFINALE -

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer su odigrane polufinalne utakmice 25. Božićnog malonogometnog turnira u kategoriji fond nagrada.

U prvoj utakmici između Vallis Auree i Percom dostava plina, Vallis Aurea je povela u 5. minuti pogotkom Tomislava Valentića koji je jednu odbijenu loptu iz blizine spremio u gol. Percom je izjednačio u 28. minuti pogotkom Antonia Alfoldija nakon dobre akcije iz kornera. Nakon 40 minuta nije bilo pobjednika pa su izvodili penali. Percom nije uspio i treću utakmicu drugog kruga dobiti nakon penala. Nakon što su na taj način izbacili juniore Slavonije u osmini i Azzuro Sibinj u četvrtfinalu sada ih je na korak do finala zaustavila Vallis Aurea.

I u drugom polufinalu su odlučivali penali. U tvrdoj utakmici nije bilo pogodaka iako su vratari imali posla. Pogotovo odlični vratar Vertiga Robert Marić koji za nekoliko sjajnih intervencija dobio pljesak požeške publike.

Tako će se u finalu susresti dvije ekipe koje su zajedno igrale na samom početku turnira. U skupini 1. Rubikon je bio nositelj, a Vallis Aurea podnositelj. U njihovom međusobnom susretu Vallis Aurea je ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:1. Strijelci za Aureu bili su Tomislav Jakovljević, Josip Jakovljević i Danijel Štavlić, a za Rubikon Dario Terzić. Taj rezultat ne mora ništa značiti danas pogotovo jer Rubikon tada nije bio u punom sastavu. Vallis Aurea je skupinu završila na 1., a Rubikon na 2. mjestu.

Ovo je prvi slučaj u povijesti požeškog turnira da se dvije ekipe iz skupine ponovno sretnu u finalu.

Prije finalne utakmice fonda nagrada odigrat će se utakmica za 3. mjesto između Caffe bara Vertigo i Percom dostave plina kao i finala u kategorijama starijih limača i juniora.

VALLIS AUREA – PERCOM DOSTAVA PLINA 1:1 (4:2p)
Požega, SD „Tomislav Pirc“, gledatelja 600, suci : Nikola Jurišić i Dario Brkić (Požega).
STRIJELCI : 1:0 Valentić (5), 1:1 Alfoldi (28).
VALLIS AUREA – Ivan Petković, Tomislav Valentić, Ivan Peharda, Mario Abramović, Vinko Ančurovski, Mario Majstorović, Josip Jakovljević, Danijel Štavlić, Hrvoje Ančurovski.
PERCOM DOSTAVA PLINA – Ivica Brdar, Dragan Srijemac, Ivan Marić, Almedin Bundevica, Antonio Alfoldi, Goran Jurić, Hrvoje Mišić, Alen Jelčić, Marko Družić, Đuro Ereiz.

CAFFE BAR RUBIKON – CAFFE BAR VERTIGO 0:0 (2:1p)
Požega, SD „Tomislav Pirc“, gledatelja 700, suci : Slaven Stojanović i Oliver Hrmić (Požega).
CAFFE BAR RUBIKON – Marko Kao, Matej Ivanović, Nikola Eller, Mario Vlaović, Matej Kurjaković, Ivan Kašljević, Dario Terzić, Tomislav Kotorac, Alen Akmačić, Goran Divković.
CAFFE BAR VERTIGO – Robert Marić, Tomislav Zelenika, Nikola Miholić, Josip Pavić, Marko Zelenika, Danijel Martić, Josip Kopačević, Miroslav Stefanović, Saša Lediščak, Matej Sivrić, Filip Panđić.

Raspored utakmica Srijeda, 06. 01. 2016. – 13. dan – Završnica
18,00 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Fond : Percom dostava plina – Caffe bar Vertigo
18,50 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto
19,00 Finale Stariji limači : NK Slavonija 1 – Škola nogometa Batrina
19,40 Finale Juniori : Varteks 97 – Mandić Promet
20,30 FINALE – Fond : Vallis Aurea – Caffe bar Rubikon

Tekst: J. Bešlić Foto: Alen Protić