Ponedjeljak, 16 Studeni 2015 13:18

Izvrsne požeške djevojčice osvojile put u Pariz

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ NA PLESNOM KUPU U PRAGU -

PRAG / ČEŠKA – Na Plesnom Kupu u Pragu Plesni studio Marine Mihelčić, osvojio je niz medalja i pehara, ali i najveću nagradu, besplatan put i boravak u Pariz u Francusku, na plesni Kup iduće godine. Na ovaj Kup išli su sa četiri djevojčice u dobi od 10 - 12 godina. Bile su to Rea Kovačević, Elena Kormanjec, Lara Colle i Hana Ledić.

– Natjecali smo se sa tri grupne i 11 pojedinačnih koreografija u pet plesnih disciplina. Između 1.400 plesača Europe, mi smo osvojili sva tri prva mjesta u grupama (plesna disciplina balet, lyric i open), prvo mjesto Hana Ledić u solo musical, drugo u openu, treće u klasičnom baletu, treće u lyricu. Prva mjesto u sva tri para. Lyric su bile Rea Kovačević i Hana Ledić, balet su bile Elana Kormanjec i Hana Ledić, i musical su bile Lara Colle i Elana Kormanjec - kaže voditeljica Marina Mihelčić, koja je posebno istakla svoje zadovoljstvo što su požeške djevojčice jedine od svih natjecatelja osvojile besplatan put i boravak u Parizu.

- Uzbuđenje i oduševljene je kulminiralo kad su naše djevojčice jedine u kategoriji djece osvojile besplatno sudjelovanje na sljedećem kupu u Parizu u Francuskoj. Pobjedu je odnijela koreografija Pentatonic, u contemperory modern kategoriji. Kao najbolje plesačice svoga uzrasta, bile su zamijećene i od strane drugi trenera i natjecatelja, pa su tako pozvane u Rigu u Litvu. Iako je i nas sve tamo pogodilo događanje u Parizu, Europa ne smije prestati funkcionirati. Sljedeće godine putujemo u Pariz u svibnju, nadam se sa više natjecatelja, jer najbolji besplatno dobivaju Barcelonu te iste godine u lipnju – dodala je izuzetno zadovoljna Marina Mihelčić, jer su na ovaj Kup išli sa malo natjecatelja zbog nedostatka financijskih sredstava za putovanje i boravak. Time je ovaj uspjeh svakako još veći.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Plesni studio Marine Mihelčić