Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 10:06

Slavija uzela vrijedne bodove za priključak vrhu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL istok – 9. kolo -

VUKOVAR 1991 - SLAVIJA 1:2

VUKOVAR – Igralište Vukovar. Gledatelja 100. Sudac Vučić, pomoćnici Kurbaša i Tadić.

STRIJELCI: 0:1 – I. Peharda (30), 0:2 – Žuljević (52), 1:2 Mišić (11.m – 75)

VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković, Brajković (od 75. Kožul), Krešić, Šavanjika, Ružek, Mišić, Suton, Šest (od 69. Šibalić), Plum, Malecki. Trener Ivica Radoš.

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević (od 70. Mikić), V. Ančurovski, Šubara, M. Peharda (od 50. Abramović), I. Peharda, Solić, Jakovljević (od 82. H. Ančurovski. Trener Dalibor Bognar.

ŽUTI KARTONI: Šest, Plum, Krešić (Vukovar), Majstorović, Petković (Slavija)

CRVENI KARTON: Ivan Peharda (Slavija)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Petković (Slavija)

Nogometašima Slavije očito odgovaraju utakmice s Vukovarcima. Nakon pobjede od 4:0 u Pleternici te boda na prošlom gostovanju u Vukovaru u utakmici koja je emitirana uživo na STV-u Slavijaši se vraćaju kući pjevajući sa sva tri boda u džepu. U otvaranju utakmice Vukovarci bolji, stvaraju prigode no bez poentiranja. Nakon dugo vremena među vratnicama Slavije ponovo je bio kapetan Petković koji je zbog bolesti Blaškovića ponovo prevodio svoje suigrače. Vidno željan utakmica prikazao je vrhunsku izvedbu i s nekoliko bravuroznih obrana trasirao put k pobjedi Pleterničana koji su poveli u 30. minuti nakon udarca iz kuta kada je najviši u skoku na rubu vratarevog prostora bio pouzdani Ivan Peharda. Pogodak je umirio domaćine čiji pritisak više nije bio tako intenzivan. Gosti su to iskoristili te podebljali zalihu novim pogotkom u otvaranju drugog dijela. Nakon ubacivanja sve boljeg Ognjenčića s desne strane u 52. minuti Žuljević odlično utrčava na bližu vratnicu i potvrđuje da je u dobroj golgeterskoj formi. Nada domaćinima probudila se nakon jedne naoko bezazlene situacije u 75. minuti kada je nakon udarca s 20-ak metara lopta pogodila Ivana Pehardu u ruku što je rezultiralo kaznenim udarcem za domaćina i isključenjem zbog druge opomene za goste. Mišić je bio precizan za smanjenje rezultata no pokazalo se da je to bilo sve što su Vukovarci uspjeli napraviti jer je sigurna obrana Slavije uspjela otkloniti sve opasnosti i mirno privesti utakmicu kraju za velika tri boda i priključenje samom vrhu ljestvice gdje su nas Slavijaši i navikli da ih gledamo tijekom cijele protekle natjecateljske sezone.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)