Nedjelja, 11 Listopad 2015 11:05

Pobjeda Slavonije zasjenila igru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 9. kolo -

SLAVONIJA – PODRAVINA 3:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Lovrić (Đakovo), pomoćnici Mihael i Totić.

STRIJELCI: 1:0 – Jakešević (38), 2:0 – Pavelić (84), 3:0 – Grgić (90),3:1 – Valjak (90).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Franjić (od 53. Jan Neruda), P. Tomić, Josip Neruda, Jurić, Karačić (od 87. Matić), Včelik, Jakešević, Grbeš (od 71. Plešić), Grgić. Trener Marijan Bakula.

PODRAVINA: Sudec, Vađunec, Bešanić (od 85. Međimorec), Valjak, Klekar, Pomper, Fajt, Sakač, Manojlović, Labaš (od 74. Premec), Malec. Trener Slobodan Sudec.

IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić

Vrlo hladno vrijeme i povremena sitna kiša nije bilo pravi nogometni ugođaj, ali ipak oko 100 gledatelja je došlo vidjeti utakmicu između Slavonije i Podravine. Slavonija je od početka krenula dosta agresivno i već u 2. minuti nakon centaršuta Včelika, Jurić produžuje loptu do Pavelića, koji iz čiste prilike pogađa stativu. U 6. nova prilika za Slavoniju. Pavelić je centrirao s desne strane po zemlji. Pred golom Jurić propušta loptu na drugu stativu, a Grbeš se nije snašao i ništa od prilike. Nova prilika Slavonije za vodstvo je bila u 16. minuti, kada je Pavelić bio u prilici s desne strane završiti akciju šutom s desetak metara, no on se odlučio pronaći u sredini Jurića i poslao je loptu na jednog gostujućeg igrača. Dosta nervoze u završnici i promašaja umalo nisu kažnjeni. Podravina je imala 100% šansu u 31. minuti kada je Vasić obranio šut jednog gostujućeg igrača s samo 5 metara. Ipak na odmor se otišlo vodstvom Slavonije. Napad Slavonije je dugo trajao, jer su pred kaznenim prostorom gostiju dosta griješili i domaći i gostujući igrači. Vrlo požrtvovnom i čvršćom igrom lopta je na lijevoj strani u kaznenom prostoru gostiju došla do Jakeševića koji pogađa suprotni kut Sudeca i dovodi Slavoniju u vodstvo. Početkom drugog poluvremena Jurić je imao veliku šansu da poveća rezultat. Lopta se nakon kornera za Slavoniju odbijala od igrača do igrača i došla do Jurića, koji ju s 2 metra šalje u desnu stranu vrata Sudeca. Na nesreću Slavonije tamo se našao jedan obrambeni igrač gostiju i s gol crte loptu izbacio u polje. Gosti se oslobađaju pritiska Slavonije i pokušavaju postići pogodak, a Slavonija ima dosta problema u obrani svog gola. Kada se očekivao kraj utakmice postignuta su 3 pogotka. U 84. minuti Pavelić je iz kontra napada zatresao mrežu Podravine za 2:0. Nakon skraćenog kornera s lijeve strane Grgić je glavom postigao treći pogodak za Slavoniju u sudačkoj nadoknadi, a odmah u slijedećem napadu Valjak je smanjio rezultat na 3:1.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić